icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Här i bloggen kommer jag skriva om vardagen och allt vad den innefattar.. blir säkert mycket som min man kallar för "ordbajs"
men det är väl det som är meningen med blogg? en slags dagbok :)
7 mars 2011 10:12
2

jen is back!

Så då var man tillbaks igen. Återigen har det hänt mycket... Efter att jag kom tillbaks till jobbet började jag gå upp i vikt igen.. märker att stress är en stor bidragande del till att jag går upp i vikt istället för ner.. Så, 12 kg upp sedan jag sist besökte denna sidan =( och det är inte många månader sedan.... Sååååå, jag märkte att det jobbet jag hade inte var hälsosamt för mig.. så efter att ha fått klartecken från läkaren att ryggen var ok (om jag fortsätter träna som jag gör och inget oförutsett händer) så kände jag bara att om jag fortsatte på mitt jobb skulle övervikten aldrig försvinna, ryggen hade värkt och jag hade inte mått så bra.. Jag började söka lite jobb och hittade direkt ett som jag ville ha! Hade egentligen inte riktigt kvalifikationerna de sökte, men tänkte att vaffan, det jobbet hade vart perfekt för mig.. skrev ihop en liten ansökan, och fick komma på intervju.. på kvällen sist av alla intervjuer kom jag insläntrandes, inte ett dugg nervös faktiskt.. kände att detta jobbet ville jag bara ha. Tydligen så kände de samma sak, för när jag traskat därifrån tog det inte mer än 5 minuter innan de ringde upp och sa att de ville ha mig. De undrade hur lång uppsägningstid jag hade.. Tjohooo vad det kan gå bra ibland! Tur att min dåvarande chef var tillmötesgående och hjälpte mig så jag fick sluta redan vid månadsskiftet.. behövde alltså bara jobba kvar en vecka på gamla jobbet, och nu sitter jag här, andra veckan på mitt nya jobb, och just nu har jag en liten paus och sitter och njuter lite... Så nu är det dax för nya tag med träning och kost.. Har fått en dietist som jag gått till några ggr, men det känns inte så kul att man bara gått upp och upp i vikt.. Men jag känner nu att det vänt. SKÖNT. Bara lite svårt att få i sig alla kcal... ska enligt dietisten få i mig 2200 kcal för att gå ner ca ett halvt kilo i veckan.. det ska inte gå fortare för att det ska vara lättare att behålla vikten sedan... Men det känns som att hur jag än vrider och vänder på det så blir det runt tusen kcal... och kosten jag äter är någon slags "lchf light" undviket allt rent socker och mjöl, men äter rotfrukter, grönsaker och får äta en frukt om dagen... Kanske ska prova med en apelsin idag också.... Får försöka räkna ut hur jag ska äta för att få i mig alla kcal... går upp vid halv sex på morgonen och lägger mig vid elva ungefär... men vill helst inte äta så mycket för sent på kvällen dåallt man äter på kvällen sätter sig på kroppen... Ja, ja, det blir väl bra tillslut hoppas jag.. Må väl.

Kommentarer

  • 7 mars 2011 10:42
    jennyb
    GRATTIS till jobbet, det måste vara en kick att veta att dom så gärna ville ha dig att dom ringde upp på en gång :) och kom igen, kämpa på med vikten... du kommer grejja detta galant ;)
  • 10 mars 2011 19:26
    tack (= ja, nu får det bannemej funka med vikten!

Logga in för att skriva en kommentar.