icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
22 August 2013 19:53
1

Hej igen

Nu är jag här igen, det har blivit lite som ett höstpyssel för mig att ta bort årets pålagda kilon. Jag bråkar inte med många kilon, och tjurig är jag så det är sällan några problem. Förra veckan pratade vi om 5:2 dieten på jobbet, och ärligt, jag fattade ingenting!!! Hade aldrig hört talas om den. Till saken hör att jag aldrig är in på kvälltidningarna sidor, jag förjer inte med annat än på nyheterna och Walking Dead. " å gud !! Inte få äta på en hel dag" var många kommentater från endel på jobbet och mycket riktigt de som kanske har lite dåliga matvanor. Av en händelse sa jag "hur svårt kan det vara??" Och detta slutade i att jag bestämde mig för att se effekten och se hur svårt det är. I mitt fall, eftersom jag är en lite dumtjurig person så bestämde jag mig att intaget inte alls skulle vara 500 kalorier. Det skulle helst vara 0. Nu blev det inte riktigt noll, men kanske max 150-200. Nu har jag testat 2 dagar. På söndag blir min tredje fastedag i en period på 4 veckor som jag bestämt mig för att testa. Jag har ätit en bit vattenmelon en av dagarna, och den andra dagen åt jag 1/3 liten burk keso. Å det går fint! Plätt-lätt skulle jag kunna säga. Nästan skönt att slippa tänka på matlagning. Jag är en person som lagar all mat från grunden, och väldigt väldigt sällan halvfabrikat. Mat och potatis helt enkelt. Jag ser bara ett litet problem dagen efter fastedagen. Till middag blir jag alltid för mätt. Jag tror att jag måste börja se till att jag tar en halv potion då, sedan kan jag ta mer om jag inte blev nöjd. Ä det någon annan som fungerar så? Jag försöker äta en normal portion, hinner äta upp den innan jag upptäcker att jag inte behövde äta allt. Vinsten just nu i denna diet för mig är att jag hinner göra så mycket annat än att laga mat två dagar/vecka. Vikten får vi väl se när fyra veckor är över. Hur mycket har folk gått ner med denna metod? Mår man så mycket bättre på riktigt? Det går ju inte att mäta långsiktiga resultat... Men de korta skulle vara kul att läsa om. Vad händer då man slutar? Smäller det till och man går upp i vikt? Skulle gärna vilja veta mer om någon som har hållit på i ett år eller så... Nå ja, tills vidare får jag väl analysera migsjälv. Ha en skön kväll .

Kommentarer

  • 22 Aug 2013 20:01
    Bgitta
    Jadu, mår man verkligen så mycket bättre som alla påstår - men som ingen egentligen vet. Forskningsresultat saknas fortfarande. Visst, mössen mådde visst kanonbra.....Hur det nu än förhåller sig verkar det som om ALLA nu fastar. Själv mår jag inte bra av svält, så nu får det bli nåt annat som vetenskapligt ger resultat :-)))) Lycka till med det goa måendet

Logga in för att skriva en kommentar.