icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

M3lls blogg

5:2 106292
En blogg om det mesta, men i första hand min resa mot målvikten.
16 januari 2019 22:48
6

Jobbig insikt

Dagarna går på. Frustrationen pockar på. Känslorna åker berg o dalbana. Orken finns inte. Allt runt omkring känns meningslöst och oviktigt.

I torsdags, eller natten till fredags, va jag med om något som fick mig på fall. Jag vaknar av en sån smärta i huvudet, jag trodde verkligen det skulle sprängas. Jag gick upp för att ta en huvudvärkstablett, men fick istället rusa in på toa. Det kom snabbt och allt svartnade. Jag va vaken, men kunde inte se. Jag kände hur allt bara kom upp.
Min första tanke.....å nej inte magsjuka upp på allt.
Det kändes som en hel evighet innte på toa, jag ville bara ta en tablett, så huvudvärken kunde försvinna.
Tillslut kunde jag masa mig in med min tablett och gå o lägga mig igen.
Vakanar av klockan och ringde jobbet.
Sen somande jag.
2 dygn, mer eller mindre. Toabesök och hämta vatten. Sen bara sova. Kräktes inget mer.
När jag väl börjar vakna till igen och tankeverksamheten sakta snurrade igång igen, började jag förstå.....det va inte magsjuka, utan min kropp la av. Kopplade ner. Sa till på skarpen. Startade om helt enkelt.

Jag har "gått in i den berömda väggen" förr. Panikångest och deppresion har jag haft förr och lovade då mig själv att vara snäll mot min kropp och lyssna på vad den säger. Oj, va det är lätt att säga. Har dock aldrig varit med om att den bara lägger ner.
Jag fattar ju att det inte är så konstigt, med allt som hänt och händer, men nu är det dax att tänka till. Jag är ingen bra mamma om jag inte har orken att va det, så jag måste ta vara på mig. Ägna mig själv den tiden som krävs. Dax att be om hjälp.....inte åt min son utan åt mig själv.

Jag måste orka för min sons skull....men framförallt för min egen skull.

Kram alla och lyssna på er kropp, den säger till tidigt.

Kommentarer

 • 17 januari 2019 07:47
  gittan52

  Ack ja, så lätt det är, i efterhand, att känna igen alla tecken på att vi är på fel väg. Men när vi är mitt i det så är det inte lika lätt.
  Jag hoppas att du snart får hjälp för egen del också och att du ändå stannar kvar här på MD.

  Den här sidan handlar ju inte bara om viktnedgång, eller att hålla vikten, tycker jag. Den handlar framför allt om hur hela vår livssituation påverkar vår egen hälsa och där är vikten ”bara” en del i det hela.  heart

 • 17 januari 2019 08:12
  mosel

  Tråkigt att höra.. Ta hand om dig. Pepp, pepp! 

 • 17 januari 2019 08:27
  ulla165

  Krya på dig! och släpp några måsten!💖

 • 17 januari 2019 08:37
  Monqi

  Får tårar i ögonen och en klump i halsen... all styrka, kraft och kärlek vill jag skicka dig, vet hur det är, tyvärr. När man själv inte "får" må dåligt trots att hela kroppen skriker... för att man måste orka, för någon annans räkning... heart

 • 17 januari 2019 09:46

  Ta hand och dig, pepp! heart

 • 18 januari 2019 16:15

  Ta hand om dig<3

Logga in för att skriva en kommentar.