icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Mål62kgs blogg

72 kg 62 kg 11027
20 mars 2019 07:23
3

Kladdkaka

MagganD, vilken kladdkaka gjorde du? Den jag gjorde var inte alls god , snarare lite äcklig,just nu är jag på väg att ge upp hel kakkonceptet och i stället köpa kakor till kafferepet. Mandelmusslorna var inämligen nte heller goda. Ett försök till:...

Läs mer Kommentera
19 mars 2019 08:40
1

Kombo lchf och 5:2

Idag börjar jag med 5:2 på lchf-vis. Det innebär, har jag läst nånstans, att man börjar fastan efter middag dag 1. Den äter man naturligtvis på kvällen. Sen har jag hoppat över frukosten. Fast jag har druckit ett glas te och ett glas vatten med m...

Läs mer Kommentera
15 mars 2019 17:25
2

Det var förstås en bugg

Nu är problemet ur världen. Jag tackar för det. Skönt att slippa det problemet.

idag kommer en granne på besök. Hon har nyligen börjat intressera sig för lchf. Jag tänker bjuda henne på en plocktallrik med salami, serranoskinka, ostar och oliver....

Läs mer Kommentera
14 mars 2019 13:27
4

Det är något galet med Matdagboken

Jag har fått hundratals meddelanden från 'matdagboken idag. Jag har fört över till skräp och till papperskorgen ca 375 till varje och jag har 375 i inkorgen. Alla meddelanden säger att jag har kommentarer att läsa. Det har jag gjort alla fem meddelanden.

...
Läs mer Kommentera
14 mars 2019 06:15
2

Nu har jag läst på

i Katrin Z:s bok om lchf läste jag att det var viktigt att inte lägga upp för stora portioner. Dessutom menade hon att man ska äta när man är hungrig och inte för att det är så dags på dagen. Dessutom tycker hon att det räcker med två lagade m...

Läs mer Kommentera
13 mars 2019 08:41
1

Ny dag - nya tag

Tack för alla goda kommentarer! ♥️♥️♥️

Nej jag räknar inte kalorier. Det verkar så krångligt. Däremot väger jag ingredienserna i maten.

Efter rådgivning har jag nu läst dietdoktorn. Det framgår att portionerna kan vara för stora för mig. Jag ska...

Läs mer Kommentera
12 mars 2019 12:13
4

Varför går jag inte ner?

Jag följer recepten, jag mår bra, jag fuskar inte särskilt mycket och ändå går jag inte ner mera. Snarare går jag upp. Jag lagar precis efter recepten. Blir det för stora portioner för mig.?

idag har jag ätit plättar med hallon och vispad grädde. Sub...

Läs mer Kommentera
2 mars 2019 16:59
2

Deppigt

Deppar. Har gått upp ett kilo - trots att jag håller mig till lchf-kosten. Trög i magen trots den "feta " maten Äter kanske för stora portioner? Var så glad förra veckan. Varför kan man inte vara glad oftare? Jag vill ju så gärna gå ner till 62 kg. 

 

Läs mer Kommentera
22 februari 2019 10:33
4

Om att stå still

Nu har jag inte gått ner något på sista veckan. Jag står och stampar runt 68 kg. Ibland lite upp och ibland lite ner (men bara till 67,8 eller 67,9). Men det verkar ju som om jag i alla fall är ganska stadig på 68. Trots det blir jag lite otålig. Ja...

Läs mer Kommentera
12 februari 2019 08:50
2

Svårigheter - hjälp

Kickstarten är över. Nu har jag tecknat mig för tre månader plusmedlemskap.

Jag har hittat till veckomenyer och inköpslista ( fast den kunde jag inte se). Sen har jag sparat detta. Men jag kan inte HITTA dem. Var sjutton finns de.

jag måste säga at...

Läs mer Kommentera
10 februari 2019 18:12

En skön söndag

Idag har jag vilat mig och ätit lchf-mat. Nu är det slut med kylskåpsrundor, även om det var bara en på hela månaden. Det ska heller inte bli några tårtbitar fast jag blir bjuden. Jag har gått upp några hekto. Det ska bli slut med det också. Må...

Läs mer Kommentera
9 februari 2019 15:24
5

Frågor

Här är mina funderingar/frågor. Jag har tecknat mig för tre månader som Plusmedlem

1. Var hittar jag menyer och recept?

2. Registrerar jag på Kickstarters sida som tidigare?

3. Kan jag få hjälp med inköpslistor?

4.  Gäller samma lösenord vid...

Läs mer Kommentera
9 februari 2019 08:13
2

Nya tider

Nu är Kickstarterprogrammet slut. Jag har tecknat mig för tre månader som Plusmedlem. Det medför att jag nu funderar på hur det fungerar. Det gick inte att fråga för  Matdagboken var inte anträffbar. 

Lunchen igår samt månadens första (och sista) kyl...

Läs mer Kommentera
8 februari 2019 19:26

Dag 28

sista dagen i kickstartprogrammet. Det ser inte så lovansåde ut för jag ska gå på begravning med efterföljande lunch. 

Begravningen dvs avskedet av min bästa vän var värdigt och väldigt fint. Dottern höll ett fantastiskt tal för sin mamma. Inte et...

Läs mer Kommentera
7 februari 2019 10:11
3

Dag 27

Hurra - jag har nått delmålet 68 kg i februari. Idag väger jag 67,9 kg men jag vågar inte riktigt lita på att det håller flera dagar framöver. Vikten är mätt efter frukost, gym och toabesök. I vilket fall som helst så är jag glad för att det...

Läs mer Kommentera
6 februari 2019 19:19
1

Dag 26

Igår gick allting som på räls. Bra mat, mycket motion och en nedåtgående viktkurva. 

Idag har jag besökt en gammal vän på ett särskilt boende. Han bjöd på godis men jag var ståndaktig. Sen gratulerade jag en väninna som fyller 80 år med rosor o...

Läs mer Kommentera
5 februari 2019 17:57

Dag 25

Idag är jag glad och belåten med livet, trots att jag har drattat på rumpan i snömodden. Jag slog mej inte men jag blev plaskblöt om baken.

idag har jag faktiskt minskat vikten lite Grand! Hurra för det. Jag tackar för peppandet. Det gör det faktiskt...

Läs mer Kommentera
4 februari 2019 17:46
1

Dag 24

Det är bara 4 dagar kvar.jag mår bra, har inte varit sötsugen en enda gång. Saknar inte det söta. Jag saknar inte heller smörgåsar eller kakor. Jag har beundrat fastlagsbullarna utan att få lust att Sätta tänderna i dem. Jag saknar inte rundorna...

Läs mer Kommentera
3 februari 2019 13:36

Dag 23

Idag är en ny dag. Jag ska ta nya tag. Idag är det lite kärvt för jag ska gå på vinkurs. Vi kommer att smaka på fem eller sex viner. Vi mäter upp ca 5 cl per glas dvs 25 - 30 cl totalt. Sen äter vi en liten plocktallrik/assiett. Alltså måste jag...

Läs mer Kommentera
2 februari 2019 07:12

Dag 22

Min entusiasm börjar dala. Vikten har den senaste veckan gått upp i stället för ner, visserligen inte mycket men dock upp. Jag har gått ner 3 kg på tre veckor. Det låter bra men det hände egentligen under den första veckan, till största del i all...

Läs mer Kommentera