icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
6 juni 2017 09:30
5

Slumpen....

Att tro på slumpen - kan man det? Eller är det bara nåt som händer vid precis rätt - eller fel - tillfälle?
I dagens kickstartsmail står det, att man bör äta mer fisk. Fisk är bra för hela mig och omega-3 syrorna ska hjälpa till att dämpa symptomer på inflammationer och annat skit i kroppen.
Allt det där har man hört "nånstans"  tidigare. Men idag kunde jag ta till mig det hela, kanske för att mina funderingar om min hälsa har snurrat en tid nu.
Min kropp värker! Mina knän är svullna, mina händers leder protesterar när jag använder dem. Jag går omkring med något som känns som en enda evig lång träningsvärk i hela kroppen och det stör mig!
Tanken var, att mina 30 minuters-promenader skulle ske i allt högre tempo, men just nu är jag glad för varje promenad jag genomför.

Min kropp protesterar också högt i bristen på socker....eller brist kanske inte är rätt ord, mer: det uteblivna, invanda sockerintaget. sockertorsken i mig har slitit ont i två dagar nu och igår gick det åt skogen då min grabb hade varma mandelbullar till kaffet när vi kom dit. Jag åt en stor....sen en halv till....och sen fick jag jobba som en dåre genom hela dagen för att inte hamna fel.
Det var en millimeter ifrån att köpa godis på affären, det var en halv millimeter från att ta en macka till kvällsteét.
men vet ni vad - jag kom tillbaka på banan igen.  Grabbhalvan skickade dessutom med oss en påse bullar hem till småsyskonen men inte en enda av dom hamnade i min mage *YES*

Idag är det nationaldagen, den är inget vi firar något särskilt hos oss. Vi får se var vi tar vägen, eller om det blir en dag på hemmaplan. Jag har lovat ett cykelutflykt med medtagen lunch så om vädret kan bestämma sig (regn eller sol) så kanske jag umanar mina knän på en cykeltur.

Fram tills dess fyller jag dagen med vatten och bokföring.
 

Gillar

Kommentarer

 • 6 jun 2017 10:17
  gittan52

  OK, du åt den där bullen, men du fixade resten av dagen, och det var väl kanoners!

  Vet du vad svullnaden och värken beror på? Om inte, så kan du kanske använda den som en orsak att skippa bullen nästa gång. Vi försöker ju undvika det vi är allergiska emot. wink

 • 6 jun 2017 10:52

  Pepp yes

 • 6 jun 2017 11:22
  piaan55

  Gurkmeja är en bra hjälp mot verk och inflamationer. 

  Har testat både tabletter och att ta 1 tsk gurkmeja i en dl kokande vatten på fastande mage.

  Bra att  du avstog sötsaker resten av dagen.

  Pepp

 • 6 jun 2017 19:45

  tack pizzan55 - gurkmeja ska absolut prövas.

 • 7 jun 2017 23:08

  Idag blev det gurkmeja för hela slanten :-)
  Vår alternativ till ris är att koka blomkål, broccoli och spenat en kort stund: Sedan kör vi det i en "hack" (handvevad hackare...) så det blir lite grövre än ris. I det hivade jag idag massor med gurkmeja och vitlök.

Logga in för att skriva en kommentar.