icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
24 mars 2020 21:50
2

Rädslor

Jag är en så kallad riskperson. det är inget jag har tänkt särskilt mycket på då vi bor lite bortanför allting och jag har känt mig trygg i de stadsturer jag måste göra.
Men idag, när jag läser om hur människor i karantän, väljer att åka till fjäll...

Läs mer Kommentera
11 mars 2020 10:30

Det går framåt

Åh så jag önskar att jag fört dagbok över mina veckors ätande, rörande och mående.
Idag nådde jag mitt första delmål - vågen stannade under 75 kilo. Eftersom min väg-dag är tisdagar så blir det officiella firandet 💐inte förrän nästa tisdag (om...

Läs mer Kommentera
8 mars 2020 23:36
3

Trött och ledsen ikväll

Det här inlägget kommer inte handla om mat eller godis eller vikt - ikväll är själen så lesen att jag inte orkar fundera på några hekton  - känner heller ingen oro över att tröstäta, det är inte min grej.
Idag har jag läst och lyssnat på ett reportage o...

Läs mer Kommentera
13 februari 2020 10:34
1

Nu är jag framme vid "väggen"

Så kom då dagen då det inte går som på räls längre - jag vet att den skulle komma, men hade hoppats få några veckor till innan det var dags.
Jag svajade lite i ätandet förra helgen. Stoppade i mig lite godis (lite för att vara jag) både fredag och lö...

Läs mer Kommentera
5 februari 2020 22:08
3

Ljus nu och lite mörker från då

Vi är en aktiv familj, men jag är, tyvärr, ingen träningsmänniska....(än) Mitt jobb är "här-och-där-hit-och-dit", ganska aktivit men med en hel del "frihet" däremellan. Tid finns att träna men HUR ska jag komma igång?? Eftersom jag har ett...

Läs mer Kommentera
4 februari 2020 23:02
1

Simmar medströms men söker en flytväst

Min vecko-väg-dag är tisdag. Hade kunnat vara vilken dag som helst, men tisdag blev en bra dag.
Idag stannade vågen på 76 kilo. Jag har alltså minskat SJU kilo på tre veckor och än har jag inte känt en enda gång att det är "motigt".
Samtidigt säger för...

Läs mer Kommentera
2 februari 2020 23:37
2

Gör om och gör...annorlunda??

Jag vet inte hur många gånger jag har varit på't igen. Förmodligen fler än jag vågar gissa. Det går bra några gånger - det har hänt att det gått riktigt bra, och jag nått mitt viktminskningsmål som satts upp.
Men...."nånting" händer och efter en läng...

Läs mer Kommentera
14 januari 2018 23:39
1

Uppfostran

Det här inlägget kommer inte att handla om mat eller vikt eller träning. Det handlar om min absoluta skräck att vi vuxna håller på att förstöra en hel generation!
Idag har vi, som de allra flesta andra helger, varit iväg med våra barn på några av dera...

Läs mer Kommentera
11 januari 2018 12:07
2

Hopp om livet

Efter att ha sovit större delen av de senaste två dygnen, tror jag att det finns hopp om en ljusare framtid. Inte så att det blir några stora överraskningar idag, men steget att kliva från sängen till fåtöljen är nu taget. Dagen kräver också li...

Läs mer Kommentera
10 januari 2018 11:27
3

Kraschlandning

Jag är, för första gången på länge, däckad av feber och värk. Lite intressant men ruskigt tråkigt! Jag blir nästan aldrig påverkad av hög feber, möjligen lite öm i lederna men den här gången kan man beskrivas som en ynklig varelse.
Har sovit i stort sett...

Läs mer Kommentera
7 januari 2018 11:05
3

Sista försöket

När kroppen sviker.
Låter som en boktitel...med det är det inte. Boken om den här kroppen skulle bli jäkligt trist faktiskt. En kropp som det senaste året/åren bara gjort uppror och bråkat med mig - och jag då.....har inte bråkat tillbaka utan ba...

Läs mer Kommentera
7 juni 2017 23:02
4

"Så såg hon sig i spegeln och tänkte....

....f-n vad tjock och pluffsig jag är.... "

Så var min morgon idag. Inget satt bra - jeansen som satt fint förra sommaren får jag inte på långa vägar igen. Ett annat par sitter ihop i midjan, men strax ovanför byxlinningen dallrar en ring som inte...

Läs mer Kommentera
6 juni 2017 09:30
6

Slumpen....

Att tro på slumpen - kan man det? Eller är det bara nåt som händer vid precis rätt - eller fel - tillfälle?
I dagens kickstartsmail står det, att man bör äta mer fisk. Fisk är bra för hela mig och omega-3 syrorna ska hjälpa till att dämpa symptom...

Läs mer Kommentera
5 juni 2017 08:48
1

Måndag morgon....en vecka avklarad

Känslan har varit, att det vänt, att mitt sunda ätande (för det har varit jättebra) har gett resultat - och det stämde.
Vägning imorse, 76.0 betyder att jag minskat 1,6 kg den här första veckan *YES*
Med erfarent vet jag att det kommer F Ö R M O D L I ...

Läs mer Kommentera
3 juni 2017 11:11

Helg och helg + två dagar till

Jag skulle vilja skrika YES I did it - men det är långt kvar av helgen än.... En svår bit är dock passerad och det är Fredagskvällen, då vi alltid har fredagsmys med chips och läsk.
Igår var vi inte hemma utan satt i en slänt och njöt av solen och lite...

Läs mer Kommentera
31 maj 2017 03:21
1

Som man sår får man skörda

Eller som man äter får man må.

även om jag inte lyckats följa den måltidsplan som kom med kickstartsprogrammet, så har jag ändå varit nästan helt kolhydratsfri sedan måndagmorgon. Jag har ju den kunskap som krävs för att fixa det här, så den...

Läs mer Kommentera
30 maj 2017 10:04
1

Lättare sagt än gjort

Igår avklarade jag dag 1 på min kickstart.  Det gick jättebra men ändå inte.....
Allt var inköpt för alla måltider, men redan vid frukost gick det fel (men rätt) Jag hade missat ett morgonmöte och blev tok-sen. Istället för avocado med räk-röra f...

Läs mer Kommentera
28 maj 2017 21:49
1

Lite dan-före-dan

Idag har jag gjort en liten mental föreberedelse inför min "kickstart" som är imorgon. Det var inget jag förberett eller planerat, men under dagen har jag, flera gånger tänkt på vad jag ätit, hur jag ätit och (när rabarberpajen slank ner) vad ja...

Läs mer Kommentera
25 maj 2017 23:29
5

När livet inte leker

Alla har vi, mer eller mindre, svackor i våra liv. Dagar eller perioder då det är lite motigt att kliva upp om morgonen och alla dagar kickas inte igång med en käck klackspark.
I hela mitt liv har det mest varit käcka klacksparkar och även om jag stött...

Läs mer Kommentera
6 oktober 2016 12:27
2

Att hitta känslan

Kanske handlar det om att gå ner i vikt eller att ändra sin livsstil och bli en nyttigare person. Eller sluta med alkohol, nikotin, osunda matvanor och/eller socker. Man kanske bara vill/behöver komma igång och röra på sig i en större omfattning...

Läs mer Kommentera