icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
10 maj 2020 23:03
1

Nu ramlar klokheterna in en efter en.

Idag kom det som ett litet *pling* till mig, att jag börjat tycka om att gå. Jag får tacka min stegräknare i combo med lite tävlingssinne. Målet var satt att passera 10.000 steg / dygn och gärna med god marginal
Det har blivit en tävling med mig själv a...

Läs mer Kommentera
26 april 2020 22:33
3

Hur hanterar man sin rädsla

Den här veckan har inget fungerat fullt ut.  Utåt har det mesta sett ut som vanligt, men på min insida är det rörigt värre. Den "där" Coronan, som hittills mest rört sig bortom vår horisont, har nu kommit till vår lilla stad.
Under veckan avled en person,...

Läs mer Kommentera
18 april 2020 00:15
2

Hälften är väl en tredjedel tror jag

Det blev en fredagsvägning den här veckan, trots att jag hävdar att tisdagar är Min dag att dejta vågen. Jag råkade kliva på den igårkväll och ville se om det var sant....och det var det 💪🏽
Idag har jag passerat - 10 kilo på resan mot ett lättare liv.

...
Läs mer Kommentera
17 april 2020 09:47

Sommarförhoppningar

Det finns en svag känsla att sommaren kommer även i år. Hit upp, där jag bor, har våren börjat visa sig. Inne i människobyn blommar små vacka blommor vid husens solsidor, vi har anat tussilago i dikeskanten men inget mer än så. Snön är nästan...

Läs mer Kommentera
2 april 2020 20:54
2

Hålla sig undan

Hålla sig undan ska man göra nu - så mycket som möjligt. Ändå har vi (o)lyckan  att få hit sommarstuge-folket som borde hålla sig hemma i sin storstad. En av sommargästerna har till och med insjuknat i Corona-influensan och behöver hjälp från omgiv...

Läs mer Kommentera
24 mars 2020 21:50
1

Rädslor

Jag är en så kallad riskperson. det är inget jag har tänkt särskilt mycket på då vi bor lite bortanför allting och jag har känt mig trygg i de stadsturer jag måste göra.
Men idag, när jag läser om hur människor i karantän, väljer att åka till fjäll...

Läs mer Kommentera
11 mars 2020 10:30

Det går framåt

Åh så jag önskar att jag fört dagbok över mina veckors ätande, rörande och mående.
Idag nådde jag mitt första delmål - vågen stannade under 75 kilo. Eftersom min väg-dag är tisdagar så blir det officiella firandet 💐inte förrän nästa tisdag (om...

Läs mer Kommentera
8 mars 2020 23:36
3

Trött och ledsen ikväll

Det här inlägget kommer inte handla om mat eller godis eller vikt - ikväll är själen så lesen att jag inte orkar fundera på några hekton  - känner heller ingen oro över att tröstäta, det är inte min grej.
Idag har jag läst och lyssnat på ett reportage o...

Läs mer Kommentera
13 februari 2020 10:34
1

Nu är jag framme vid "väggen"

Så kom då dagen då det inte går som på räls längre - jag vet att den skulle komma, men hade hoppats få några veckor till innan det var dags.
Jag svajade lite i ätandet förra helgen. Stoppade i mig lite godis (lite för att vara jag) både fredag och lö...

Läs mer Kommentera
5 februari 2020 22:08
3

Ljus nu och lite mörker från då

Vi är en aktiv familj, men jag är, tyvärr, ingen träningsmänniska....(än) Mitt jobb är "här-och-där-hit-och-dit", ganska aktivit men med en hel del "frihet" däremellan. Tid finns att träna men HUR ska jag komma igång?? Eftersom jag har ett...

Läs mer Kommentera
4 februari 2020 23:02
1

Simmar medströms men söker en flytväst

Min vecko-väg-dag är tisdag. Hade kunnat vara vilken dag som helst, men tisdag blev en bra dag.
Idag stannade vågen på 76 kilo. Jag har alltså minskat SJU kilo på tre veckor och än har jag inte känt en enda gång att det är "motigt".
Samtidigt säger för...

Läs mer Kommentera
2 februari 2020 23:37
2

Gör om och gör...annorlunda??

Jag vet inte hur många gånger jag har varit på't igen. Förmodligen fler än jag vågar gissa. Det går bra några gånger - det har hänt att det gått riktigt bra, och jag nått mitt viktminskningsmål som satts upp.
Men...."nånting" händer och efter en läng...

Läs mer Kommentera
14 januari 2018 23:39
1

Uppfostran

Det här inlägget kommer inte att handla om mat eller vikt eller träning. Det handlar om min absoluta skräck att vi vuxna håller på att förstöra en hel generation!
Idag har vi, som de allra flesta andra helger, varit iväg med våra barn på några av dera...

Läs mer Kommentera
11 januari 2018 12:07
2

Hopp om livet

Efter att ha sovit större delen av de senaste två dygnen, tror jag att det finns hopp om en ljusare framtid. Inte så att det blir några stora överraskningar idag, men steget att kliva från sängen till fåtöljen är nu taget. Dagen kräver också li...

Läs mer Kommentera
10 januari 2018 11:27
3

Kraschlandning

Jag är, för första gången på länge, däckad av feber och värk. Lite intressant men ruskigt tråkigt! Jag blir nästan aldrig påverkad av hög feber, möjligen lite öm i lederna men den här gången kan man beskrivas som en ynklig varelse.
Har sovit i stort sett...

Läs mer Kommentera
7 januari 2018 11:05
2

Sista försöket

När kroppen sviker.
Låter som en boktitel...med det är det inte. Boken om den här kroppen skulle bli jäkligt trist faktiskt. En kropp som det senaste året/åren bara gjort uppror och bråkat med mig - och jag då.....har inte bråkat tillbaka utan ba...

Läs mer Kommentera
7 juni 2017 23:02
3

"Så såg hon sig i spegeln och tänkte....

....f-n vad tjock och pluffsig jag är.... "

Så var min morgon idag. Inget satt bra - jeansen som satt fint förra sommaren får jag inte på långa vägar igen. Ett annat par sitter ihop i midjan, men strax ovanför byxlinningen dallrar en ring som inte...

Läs mer Kommentera
6 juni 2017 09:30
5

Slumpen....

Att tro på slumpen - kan man det? Eller är det bara nåt som händer vid precis rätt - eller fel - tillfälle?
I dagens kickstartsmail står det, att man bör äta mer fisk. Fisk är bra för hela mig och omega-3 syrorna ska hjälpa till att dämpa symptom...

Läs mer Kommentera