icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
1 May 2013 09:30
3

Kokböcker

Bläddrar i mina kokböcker och funderar på om jag köpt fel. (Davidsson och Desser). Ingen av dem näringsdeklarerar sina recept, och den jättegoda fiskgrytan jag gjorde häromdagen innehöll både färdig Tikka Masalapasta (ej näringsdeklarerad, men i huvudsak olja, kryddor) och honung. Visst kunde jag ha lagt i ett eget recept här i MD, men det känns onödigt omständligt. Letar så klart recept på nätet och här, men tycker att det är lite enklare att ha kokboken bredvid mig vid spisen, än Ipaden. Bläddrade i Skaldemans bok igår och den verkar suverän. Kanske inte näringsdeklarerad den heller, men mer "rena" råvaror. Ni som äter strikt LHCF, hur gör ni? Nu är det maj, min bästa månad (den och september)!

Kommentarer

 • 1 May 2013 10:29
  salsasyrra
  Jag brukar skriva in recepten här som recept om det går då matdagboken inte tillåtter egna livsmedel i recepten. Eller så lägger jag in en portion av maten som favoritmåltid eftersom man kan där välja sina egna livsmedel. Jag har skrivit ut många av recepten på nätet och har dem i plastmapp som jag kan ha i köket när jag lagar maten.
 • 1 May 2013 11:59
  Tack salsasyrra! Min skrivare är kass, och jag drar mig för att köpa en ny. Inte pengarna, utan frustrationen med teknik som måste underhållas ;). Men det vore värt det nu, såklart!! Har en bra flikig plastmapp full med favoritrecept, men inga LHCF. Den får ömsa skinn!
 • 1 May 2013 21:08
  Helt rätt jojomaja! Mins första tre månader med LHCF var full med helt rätt mat, men toppad med massor av nötter på kvällen och turkisk yoghurt till det ena och det andra, massor av grädde i kaffet mm. Det blev för mycket kolhydrater för mig, så jag började gå upp. Nu, äntligen, går jag ju ner - helt den strikta LHCF-kostens förtjänst! Tjoho!

Logga in för att skriva en kommentar.