icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

29107
Med ett förflutet av ätstörningar är jag ständigt rädd för att det ska gå för långt när jag satsar på viktminskning. Därför räknar jag inte kalorier utan försöker snarare göra smarta val. Tanken är att viktminskningen ska få ta tid, lång tid och därefter precis som alla andras viktminskningar, hålla för livet (nåja till nästa graviditet).

Har en son också som livet kretsar kring. Han gör sin mamma galen jämt och ständigt men är också det bästa som någonstin hänt mig!
10 oktober 2019 14:12
3

v 23+1

Jag har börjat få lite kommentarer kring min mage. Ibland blir jag lite förvånad, t.ex. är det mer än 1 som tycker den är väldigt liten. I somras var den större än när jag väntade Noel, men nu var jag tvungen att leta lite i arkivet för att se om den är mindre eller lika stor.

Jag kan efter att ha tittat på bild på magen från november 2016, konstatera att magen är ungefär lika stor... Men att övriga kroppen är mindre. (Jag var beräknad 26 februari sist och 3 februari nu, därför jag tittar på november 2016 och inte oktober)...

Och jag är inte förvånad att resten av kroppen tar mindre plats. Detta är en jobbigare graviditet och sist jag vägde mig hade jag (ännu en gång) gått ner i vikt. Nu har jag inte vägt mig på 2 veckor, och jag vill nog inte stressa med att ställa mig på vågen, blir nog bara jobbigt då. Vikten kommer öka förr eller senare och en del av mig är glad att den inte gjort det (än), för då har jag ännu mindre att jobba med när Mio väl föds.

e599872e-db8c-4791-a206-9ec72f14fc1d.jpg
Bild på mig med Noel i magen och med Mio i magen.

Gillar

Kommentarer

 • 10 okt 2019 15:06
  valnöten

  Ta de lugnt me vikten, inget att stressa över. Bebben tar det den har behov för. Det viktigaste är att du får i dig den näring du behöver, vilket kan vara svårt om man har mycket illamående. Storleken på magen skiljer sig också mycket. I min FB grupp med termin nu här i november finns flera som har lika liten mage som du, men mår man dåligt är det ju så det går.

  Känner dessutom en tjej som hade sån liten mage till BF, trots att hon mådde hur bra som helst. Hon var bara mkt fysiskt aktiv och barnet mådde finemang då han föddes.

 • 10 okt 2019 17:09
  paloma

  Jag gick också ner en del i vikt i början med mitt sista barn, men det tog sig i slutet🙂

 • 15 okt 2019 19:20

  Valnöten, är egentligen inte orolig för bebisen.. Den tar det den behöver, men tack för de lugnande orden. 

   

  Paloma, ok... ja, vu får se nu hur det kommer bli, enligt en av gravidapparna brukar vikten gå uppåt efter ca v 22... nu är jag i v 25 (24+0)

Logga in för att skriva en kommentar.