icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 79035
En nybliven tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
10 juni 2018 11:24
7

Tips på stegräknare?

Jag har en fråga till er som kör med stegräknare. Har ni någon att tipsa om, helst billig. Jag gillar visserligen aktivitetsarmband, men ekonomin tillåter inte riktigt detta och jag saknar att kunna ha en stegräknare på mig när jag går.

Jag fick en fitbit när jag väntade Noel och den funkade jättebra, sedan var den mest bara i vägen och jag tog av den, men på grund av gravidhjärna har jag ingen aning om var den är och jag har både flyttat och bytt jobb sedan jag tog av den. Jag har alltså letat både innan flytt, efter flytt och innan jag bytte jobb (på jobbet) och efter jag bytte jobb. Så jag måste tyvärr inse att den är puts väck! (Jag är inte gravid just nu om någon trodde det).

0dfd3a79-204b-4e5c-af45-85d7c7adad77.JPG

Ja ytterligare en vecka går och jag står still på vågen. Jag är glad att det inte är något + i alla fall, men skulle bli glad om det åtminstånne kunde bli några hekton mindre. Men men, jag har inte kunnat träna som jag har velat och det får jag tacka mina kära barn för. Är man förskollärare så får man den ena smittan efter den andra och det är bara att härda ut. Nu har jag äntligen blivit av med senaste förkylningen och körde igår ett enkelt träningspass på gymmet (lite sådär, komma igång med träningen igen-pass). Och idag blev det en kort joggingrunda.

Jag har även kört lite  med mamma-mage (appen), jag är nu äntligen på nivå 7 av 7! Det betyder att jag efter 9 pass på nivå sju äntligen kan köra core-övningar som innan jag blev gravid! Igår körde jag första passet på nivå 7 och det kändes i magen kan jag säga, det är verkligen tyngre övningar nu. Jag fick göra omvänd crunch kan man säga, alltså börja på toppen och ta mig neråt. Jag fick dessutom göra en lätt version av plankan, så det känns tipp topp att nu få aktivera magen mer!

Och så har jag bakat rabarbergrottor på nationaldagen, de blev fantastiskt goda. Nästan för goda till och med. Hur ska jag kunna hålla mig från att äta upp alla på en gång!?!

d9546e9a-af00-40ee-9964-a25997fa02d1.JPG

Jag avslutar med en bild på det finaste jag har, och mig på stranden igår.
d776c9ff-4cc5-42e6-9f35-0dafbdd21bc9.jpeg

Kommentarer

 • 10 jun 2018 12:40

  Det finns stegräknare i de flesta smartphones, om de redan har en. Kanske ett alternativ tills ekonomin tillåter ett aktivitetsarmband? 

  Iphone har till exempel en app som heter "Hälsa" där du även kan få antal trappor. Samsung har säkert också en.

 • 10 jun 2018 12:49

  Tack för tipset Lual, men vill helst inte gå med mobilen på jobbet. Den är lite otymplig och känns inte så professionellt bland alla småttingar =P

 • 10 jun 2018 12:58

  Jag förstår, på mitt jobb går jag hela tiden med mobilen.
  Då kanske någon annan här har en favoritmodell att rekommendera.

 • 10 jun 2018 14:51

  Hehe.ja på fritiden gillar jag mobilens egen stegräknare. Då är den enkel att ta med. Tills sonen vill ha mobilen och springer iväg med den. 

 • 10 jun 2018 16:10

  Kolla på Clas Ohlson, Jula eller Biltema. Där kanske du hittar någon som passar både plånbok och andra behov. Ska du inte mäta puls så går det med en enklare variant.

 • 10 jun 2018 20:37

  Lual: jag har tittat på Clas Ohlsson, de har en för under 200, frågan är hur bra den är. Får undersöka vidare.

  Paloma: den lät inte helt fel, framförallt när man kan bära den på flera sätt. Men synd på priset. Kanske får avvakta i alla fall tills jag vågar köpa ett aktivitetsarmband. Just nu behöver jag ett armbandsur mer än pedometer, men vill så gärna ha en pedometer också... Jag får fundera och framförallt övertyga maken min.

 • 10 jun 2018 21:08

  Pal8ma, den kan vara av intresse. Har inget behov att se hur många steg jag gått under dagen utan är i behov av klockan då. Tack  ska definitivt kolla in den

Logga in för att skriva en kommentar.