icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 73381
En nybliven tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
27 februari 2018 20:58
4

Noels första steg

Tänk!

Idag har det gått exakt ett helt år sedan förlossningen startade. Jag vaknade 23:30 av att värkarna drog igång. Den började som en molande värk längs länryggen och jag försökte somna om för latensfasen kan vara lång och dryg. Jag somnade dock aldrig om och skulle inte få somna om förrän drygt 2 dygn senare. Det var långa dygn.

Jag kom in på morgonen den 28/2 för sovdos eftersom jag inte sovit och kände på mig att det skulle dröja innan jag var i den aktiva fasen. Jag hade rätt för när jag kom in var jag öppen 3 cm, och man ska vara öppen 5 cm för att få stanna. Turen var dock på min sida eftersom det var lugnt på förlossningen just denna dag, så lite morfin och sömntablett senare kunde jag slappna av på förlossningsavdelningen i hopp om att få sova (i väntan på att komma in i den aktiva fasen). Jag somnade dock aldrig om, värkarna kom så pass tätt att jag aldrig hann somna om. Jag åkte hem efter ett par timmar i väntan på att öppna mig mer och kom tillbaka igen natten mot 1 mars. Då var jag äntligen öppen 5 cm.

Det känns ganska sjukt att det gått ett helt år redan, och i söndags tog Noel sina första steg! Han har gått några steg förut, sådär 1-2 steg och sedan krypa, men i söndags gick han 2 hela meter!
Det blev en lite rolig historia över det hela eftersom Noel var förbannad på både mig och pappa (fast mest mig tror jag). Han hade börjat klättra i trappan i ett obevakat ögonblick (grinden hade inte gått igen), jag tog bort honom när han kommit sisådär 3-4 steg och ställde ner honom på köksgolvet. Noel börjar gallskrika och reser sig upp ursinnig och går tillbaka mot trappan. Jag och pappan blev väldigt shockade och glada och efter detta har antalet gångsteg bara ökat.
Idag går han nästan mer än han kryper!

Min lilla kille börjar bli stor!

Gillar

Kommentarer

 • 28 feb 2018 07:54
  Molnbär

  Vilken härlig tid du är i nu!

 • 28 feb 2018 09:34
  Jessand

  Låter som min första förlossning i förlopp och tid smiley Åh vad mysigt med en liten 1 åring hemma...min första lillkille fyller 15 år om en månad surprise

 • 28 feb 2018 10:11

  Ja det är mysigt med en liten kille.

 • 28 feb 2018 10:12

  Ja det är mysigt med en liten kille.

Logga in för att skriva en kommentar.