icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 79109
En nybliven tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
6 september 2020 21:39

Matplanering

Ja då har jag knåpat ihop lite matplanering. Jag planerar främst de middagar jag faktiskt ska laga och jag tittar inte på kaloriinnehåll utan fokuserar mer på hälsosam mat. Dessutom behöver jag fixa bra mat till min stora grabb och jag vill inte behöva steka köttbullar dagarna i ända.

Så min planering so far...
På livsmedelsverkets hemsida hittade jag en tomatsoppa som jag tänkte göra till middag imorgon. Till lunch imorgon blir det nog linsgryta med ris, eventuellt följer jag ett recept jag hittade här.
Jag tänker även göra torsk i äggsås som jag fick med i en receptbok från bvc när Mio blev fyra månader, receptet finns även här på matdagboken, vilket gör det väldigt enkelt för mig. På fredag blir det en gammal klassiker, fiskpinnar och potatismos, måste inte göra nya recept jämt.

För egen del har jag tisdag, onsdag och torsdag lunch att laga mat till och här behöver jag inte ha Noel i åtanke, då är han i förskolan. Här tänkte jag göra belugabolognaese med zuchinipasta (antingen genom recept från MD eller från detta recept, jag tänkte även göra grön ärtsoppa från MD.

Ja så långt har jag hunnit planera, sedan får vi se om jag får till allt detta. Ska även underhålla en bebis på snart 7 månader. 
 

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.