icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 88271
En tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
28 februari 2023 20:51
1

Järndepåer

Jag har sedan 2011 gett blod ett antal gånger, tagit paus för graviditet + 9 månader efter och sedan fortsatt ge blod. Efter förra graviditeten hann jag ge blod 2 gånger. Efter andra gången ringde de dagen after och berättade att järndepåerna och blodvärdet var för lågt för att jag skulle få fortsätta ge blod. Jag har därefter käkat järntabletter. I början tog jag Duroferon, som jag mår jätteilla av. Efter det fick jag Niferex. Jag kom ihåg tabletterna i början, åt en tablett ungefär var tredje dag. Men efter några månader började jag glömma och det blev någon tablett i veckan och sedan kunde det dröja flera veckor.

För ca 1 månad sedan åkte jag tillbaka till blodgivningen för att se om jag får lov att ge blod igen, idag kom svaret. Blodvärdet är nu bra, men depåerna fortfarande för låga. Så nu ska jag få i mig 40 st niferex under det närmsta halvåret, och räknar jag rätt blir det 1 tablett var fjärde dag. Får inte glömma detta nu. Jag vill ju kunna ge blod igen. Så ikväll tog jag första tabletten.

Gillar

Kommentarer

  • 1 mar 2023 06:35
    lflickan

    Jag har varit i samma situation, hade låga järndepåvärden som upptäcktes när jag lämnade blod. Men efter utredning på ca 1,5 år så får jag nu lämna igen. gjorde det förra veckan igen. Ska äta lite extra järntabletter efter denna gången och inte lämna så ofta som jag får så hoppas jag att värdena håller sig fortsatt ok.
    Hoppas att du får upp dina värden med igen.

Logga in för att skriva en kommentar.