icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 73192
En nybliven tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
4 februari 2018 18:44
4

bakslag

Nu har jag inte uppdaterat bloggen på över en vecka och under den veckan har jag fuskat lite med sötintaget, därav är min vikt mer eller mindre +-0 sedan mitt senaste inlägg, vad jag vet. Jag har inte vägt mig på ett par dagar.

Jag skrev sist att jag skulle sluta nattamma och det har jag också gjort. Noel skrek de första nätterna men sedan har han sovit mer eller mindre hela natten utan uppvak. Dock har han nu blivit sjuk igen med feber och snuva. Detta är andra gången på mindre än en månad. Denna gång är han dessutom fastklistrad på mig. Noel är nämligen täppt i näsan så han är missnöjd hela tiden och jag kan inte klandra honom. Vem skulle vara nöjd med att inte kunna andas genom näsan och vilja suga på nappen?

Träningen har inte blivit av sedan jag fick feber för några veckor sedan. Hosta följde och nu är den äntligen över. Jag planerar nu att komma igång med träningen igen, promenader har jag gjort i vanlig ordning sedan jag blev sjuk, men nu är det gymmet som gäller. Tanken var att jag skulle få ett träningspass gjort igår, sedan sköts passet upp till idag och nu hoppas jag att jag kommer iväg på onsdag. Anledningen till att jag skjuter upp träningen är på grund av min son. En sjuk superklängig och mammig son kan jag inte lämna själv hos pappan mer än nödvändigt, det känns grymt både mot Noel och min man. Men jag hoppas att han är så pass bra på onsdag att jag kan få köra bodypump som jag älskar efter jobbet. Vi låter tiden visa hur pass bra Noel har blivit till dess.

Så, efter en vecka av att fuska hoppas jag komma tillbaka på banan imorgon. Fortfarande är mitt viktminskningsknep att äta godis för ca 150 kcal om dagen, och det har fungerat jättebra när jag hållit mig till den planen. Nu när jag ska komma igång med träningen så lägger jag till två träningspass på gymmet i veckan. Jag hade gärna gjort mer, men jag vill inte vara ifrån min son alltför mycket.

Nu närmar jag mig slutet av detta blogginlägg och jag väljer att avsluta med att hylla den ergonomiska bärselen (aka manduca). En fantastisk investering som småbarnförälder, framförallt om barnen är sjuka. Upp med barnet i selen, på med bärtröja och bärjacka. Ut i vintervädret och snart sover barnet sött och du får bra träning på köpet, Noel väger till exempel ca 10 kg så det borde räknas som en slags viktväst.

Heja bärselen!

40f2ae60-a6d3-4bbb-b68e-35c65123201f.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 4 feb 2018 19:09
  Vegotina

  Det där med att sluta amma var inte lätt kommer jag ihåg med mina barn.

  Lycka till!

   

 • 4 feb 2018 21:24
  seglar67

  Ser verkligen härligt ut!

 • 5 feb 2018 07:52
  Arrietty

  Jag tror nog att jag hade flyttat över dottern till ryggen när hon kom upp i den vikten – fast det handlade också om att det skulle fodras hästar och då kunde hon fått hö i ögonen... men medan hon fortfarande bars på magen var det verkligen mysigt!

 • 5 feb 2018 12:53

  Jag bär gärna Noel på ryggen men nu när han är sjuk så får det bli magen.

  Mysigt med hästar. 

Logga in för att skriva en kommentar.