icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 73197
En nybliven tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
1 januari 2018 17:55

2017

Årets första dag har kommit och idag ska alla nyårslöften börja infrias.
Jag vill inte skriva att jag har ett nyårslöfte, men jag har bestämt mig för att bli normalviktig innan nästa graviditet. Jag har kört med lifesum lite sporadiskt under det forna året och även åren innan dess, men nu byter jag till matdagboken.

För två år sedan hade jag ganska nylien köpt en bröllopsklänning och var överlycklig över att den var i storlek 38 och satt som en smäck. Då bestämde jag mig för att skita i vikten och jobba på att vara nöjd med det jag ser i spegeln. Sedan gifte jag mig, blev gravid och när Noel föddes hade jag gått upp ytterligare 20 kg och vägde nu 104 kg. Självfallet var en del av vikten Noel (3905 gram), moderkaka och fostervatten, men jag hade även lagt på mig utöver graviditeten. Nu när jag inviger det nya året väger jag 92,6 kg och har sedan början av december pendlat mellan 90 och ca 93,5 kg.

Att bli mamma för snart 1 år sedan (1 mars) var en omtumlande erfarenhet. Att föda barn är det smärtsammaste jag någonsin gjort, och min kropp fixade inte heller att krysta ut Noel. Jag hade för svaga värkar och fick därför värkstimulerande för att hjälpa Noel ut ur kroppen. Trots denna hjälp fick han förlösas med sugklocka i slutändan. Under året som sedan följde har jag jobbat för att orka gå upp och nerför trappor. Laddat ner en mammamage app (som jag kan rekommendera!), gått otaliga promenader och i november låste jag upp mitt gymkort  på nytt och har sedan dess tränat 2-3 gånger i veckan.


Idag blir Noel 10 månader. Vi har tittat på ljusshow i Lidköping, Noel sov hela ljusshowen, men hade han varit vaken tror jag han hade grinat, något han istället satte igång med under detta blogginlägg. Därför måste jag avsluta.

Gott nytt år och god fortsättning önskar jag er alla!

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.