icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Coolinks blogg

77.9 kg 58 kg 18824
6 January 2019 11:10
5

Nytt år, ny blogg

Välkomna till mig!

Jag har valt att skapa denna blogg för att skriva av mig mina tankar och funderingar kring lchf. Efter att under förra året ha gått upp nästan 8 kg så kände jag här efter julen att i samband med det nya året ta tag i mig själv och göra något åt saken. Jag nämnde det till min pojkvän och han sa att jag borde testa lchf. Jaha tänkte jag. Vad är nu detta för något. Klart jag hade hört talas om det men inte satt mig in i vad det egentligen innebär.

Low carb, high fat... vad innebär det? Ska jag börja äta massa fett nu? Så kan jag ju inte gå ner i vikt?!... och jag som har ett socialt liv med vänner, middagar, vin och drinkar? Hur ska nu detta gå? Jag vill ju leva inte förbjuda allt jag tycker är gott. Så efter lite googlande kom jag fram till att detta kan jag ju absolut testa. Orkar jag inte att leva på minimalt med kolhydrater kan jag alltid köra en liberalare variant.

Den 1 januari 2019 vägde jag in på 77,9 kg och till mina 170 cm gav det mig ett BMI på 27. Ja jag är ju inte fet precis men lite större än jag hade velat vara. på BMI skalan räknas det som övervikt så jag har ju lite att ta från om vi säger så.

Så i snart en vecka har jag följt LCHFs kostplan. Hur har det gått då? Jag har faktiskt passat på att kolla vilka kalorier jag stoppar i mig i appen lifesum. Inte för att egentligen hålla koll på minsta kalori men för att på ett ungefär veta hur kalorierna fördelar sig över fett, kolhydrater och proteiner. Jag har landat runt 20g kolhydrater per dag i stort sätt alla dagar. Någon kväll har jag varit bortbjuden och då har jag bara ätit för att det är gott men hoppat över riset som serverades just den dagen samt att jag höll mig till rött vin som är ok för lchf kost. Jag hapr över lag försökt undvika mejeriprodukter men visst har det slunkit ner något enstaka grädde, kokosmjölk och ostskiva.

 

Hur har jag mått då?

Under de första dagarna så hade jag halsbränna. Det var faktiskt lite jobbigt då jag inte är van vid att få det. Vissa dagar har jag varit riktigt trött men då vet jag inte om det berott på kosten eller på för lite sömn just de nätterna.? Men annars har jag mått bra. Jag har dock varit hungrigare än jag trodde jag skulle vara med tanke på intaget av fett. Jag har ju såklart läst att man ska äta sig mätt vilket jag har gjort men vissa dagar känns det som jag blir hungrig rätt snabbt igen. Det har dock blivit lite bättre nu mot slutet av veckan. I övrigt tycker jag att jag äter mycket men magen bir inte sådär jobbigt uppsvullen vilket är positivt.

När det kommer till träningen så har jag inte tränat något alls fören igår. Då tog jag ett lättare styrkepass för överkroppen där jag främst körde mage och rygg. Jag började med uppvärmning på löpbandet i 10 min som vanligt men det var riktigt jobbigt. Kändes som jag skulle dö bokstavligt talat. Självaste styrketräningen gick bra. Jag kände mig stark och direkt efter träningen hade jag inte behov av att direkt äta något. Ska fortsätta träna 3-4 ggr i veckan är tanken.

Jag längtar redan tills tisdag då det är dags för första invägningen så jag ser hur det gått.

Gillar

Kommentarer

 • 6 Jan 2019 11:48
  Jessand

  Välkommen och Lycka till smiley

   

 • 6 Jan 2019 23:17

  Varmt välkommen hit! smiley

 • 7 Jan 2019 19:08

  Tack ska ni ha! <3

 • 8 Jan 2019 18:42

  Lycka till, pepp och allt det där! smiley Ska bli kul att flöja din resa! 

 • 9 Jan 2019 19:49

  Tack ska du ha tezzanz :)

Logga in för att skriva en kommentar.