icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Coolinks blogg

77,9 kg 58 kg 3795
10 januari 2019 22:15
4

LCHF så såhär långt.

Imorgon har det gått 1,5 vecka sedan jag startade på lchf. Jag hade knappt några besvär ibörjan som man annars kunde läsa sig till på nätet. Jag kände mig lite tröttare än vanligt och jag kände att jag var hungrig konstant trots att jag åt. Det västa var nog halsbrännan. Det var jag verkligen inte van vid. Tror inte jag har haft det tidigare. Sen tyckte jag det var lite smått besvärligt med kolhydraterna. Hur mycket kolhydrater får jag i mig totalt på en dag var den eviga frågan. Men nu har jag landat i att det brukar hamna kring 20 kolhydrater om dagen. Ibland lite mindre ibland strax över. Det jag märkte när jag kollade kaloriinnehållet var att jag oftast hamnade kring 1000-1500 kalorier om dagen. Trots att jag åt tre gånger om dagen samt ibland något litet mellanmål oftast några nötter framför tvn som blivit över från i julas. Sedan igår har jag börjat laga mat och orkar därmed inte lägga in allt i appen då det tar för lång tid att uppskatta hur mycket ca jag har på tallriken. Jag äter tills jag blir mätt helt enkelt. 

 

För mig tog det ca 1 vecka att anpassa mig till lchf-kost. Men det ska tilläggas att jag aldrig varit speciellt mycket för socker tidigare. Jag åt nog rätt hälsosamt. Förutom precis innan mens då jag gärna krävde choklad. Eller när jag hade lägre blodsocker och köpte sådant jag tyckte var gott. Mina favoriter att komma hem med vad tacobröd som jag gärna åt med smör och ost på. KitKat, Sport, Kexchoklad eller dubbelnougat var standard, ibland glass och ibland muffins eller wienerbröd. Däremot är jag svag för mat rent generellt. Jag är en sådan som gärna eställer en extra förrätt snarare än en efterrätt. Men jag älskar vin. Det är en av mina laster. 

 

Jag tränade heller inte speciellt mycket under förra året vilket resulterade i en viktuppgång på nästan 8 kg. Det tycker jag känns som rätt mycket på ett år. Nu har jag börjat träna igen och idag på löpbandet kände jag hur härligt det var att springa med färsk energi. Jag känner att kroppen återhämtar sig bättre efter träningen också. Imorgon ska jag också tärna och då har jag tränat 5 ggr denna veckan och jag mår hur bra som helst. Visst börjar jag känna mig lite trött i kroppen och jag vet att det är bra att ha vilodagar så det ska jag ha i helgen, både lördag och söndag. 

 

Jag känner mig pigg, glad och framförallt mätt om dagarna. Jag får inte längre cravings trots att detta var min innan mensen vecka. Fick det kanske vid ett tillfälle då jag kände sug efter choklad och jag hade sovit förlite just den dagen. Men efter lite googlande hittade jag ett recept på smöriga chokladbollar. Jag åt 2-3 st och det räckte. bara fett med kokos och kakao och en skvätt kaffe. Bästa "go to" maten nu när jag blir sugen. Det bästa av allt är att jag inte har några tydliga dippar om jag råkar ha ett möte eller så på jobbet så jag inte får mat i tid. Min skalman klocka är som bortblåst. Förr kunde jag sitta och kolla på klockan om det inte blir lunch snart och blev det en sen lunch så höll jag på att dö .Jag är så sugen på att väga mig igen och se om det hänt något mer denna veckan då jag känner i kroppen att det känns bra. Men jag har valt att ha tisdagar som mina väg dagar så jag vill nog inte smygkolla i förväg utan kommer nog låta bli fram tills dess.

 

Det jag ångrar mest är att jag aldrig tog något midjemått. Eller något mått överhuvudtaget för den delen. Jag är ju så van att endast stirra mig blind på siffrorna på vågen. Men men jag kanske gör det till nästa invägning. 

Gillar

Kommentarer

 • 11 jan 2019 07:21

  Vad duktig du är som har satt igång! Det blir en spännande vägningsmiley

 • 11 jan 2019 08:19
  Bella50

  Härligt.👏👏

 • 11 jan 2019 08:20
  Monqi

  Bra jobbat yes

 • 11 jan 2019 18:03

  Snyggt! 

Logga in för att skriva en kommentar.