icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Sötbitens blogg

100,7 kg 75 kg 2127
16 februari 2020 13:20
2

Kläderna växer

Förra hösten köpte jag mig en ny jacka. Den passade precis när jag köpte den. Nu i julas kunde jag inte dra igen dragkedjan över höfterna så att jackan satt skönt. Jag bestämde mig för att INTE köpa ny jacka utan ta tjuren vid hornen och gå ne...

Läs mer Kommentera
17 januari 2020 14:01
5

Får jag ta en skumtomte?

-Får jag ta en skumtomte?

Jag tittade upp från matlagningen och blickade in i dotterns sambos mörkblå ögon. Han hade spanat in den stora lådan med skumtomtar. Redan när jag köpte lådan till jul förstod jag att det inte var ett bra köp. Jo, det...

Läs mer Kommentera
5 januari 2020 17:11
3

En riktig skithistoria

I morse skulle jag bara ta en tiominutare med hunden innan frukost. Vi träffade grannen och de två hundar som tillfälligt bor hos honom och min tiominutare förvandlades raskt till en timme och tio minuter. Det var ett underbart väder, hundarna sprang...

Läs mer Kommentera
4 januari 2020 13:11
3

Herr Kvällssug

Igår var egentligen den första dagen på det nya året som jag klarade av leva upp till mina föresatser när det gäller mat och motion. Det jag fasade för var kvällen då den oinbjudne gästen herr Kvällssug säkert skulle dyka upp. Han dök upp...

Läs mer Kommentera
3 januari 2020 15:28
2

Äntligen skogspromenad

Äntligen kom vi ut i skogen! Vädret var inte det roligaste i morse med hård vind och regn. Efter ett par timmar hade det täta molntäcket blåst bort och vi kunde äntligen bege oss ut på en skogspromenad! Jag vet inte vem som njöt mest, jag eller...

Läs mer Kommentera
30 december 2019 09:59
3

Tjuvstart

I fredags ställde jag mig på vågen och blev nöjd över resultatet. 100,7 kilo. Nej, jag var inte nöjd över att jag har gått ner till det, jag har gått upp till det. Jag blev nöjd över att nu fick jag äntligen en spark i baken! Dags att ta itu me...

Läs mer Kommentera
26 juni 2018 09:45
1

En hemlig skidtur i mörker

När jag växte upp åkte familjen skidor varje helg. För mig var det en hatkärlek som övergick till mer hat än kärlek. När jag flyttade hemifrån lämnade jag skidorna åt sitt öde. Sonen fick en skidutrustning när han gick i högstadiet. Den anv...

Läs mer Kommentera
25 juni 2018 09:18
2

Olika syn på pant

Det råkade bli en spontanfest hemma hos oss på midsommarafton. Dagen efter kom en väninna, tillika en av festdeltagarna förbi för att hämta upp lite saker som hade lämnats hemma hos oss. Hon fick se panten som hade skapats och berättade stolt att h...

Läs mer Kommentera
16 juni 2018 10:20
1

-8kg=nya skor

Förra helgen belönade jag mig själv med nya motionsskor. Jag kan inte kalla dem för löparskor eftersom jag inte löper. Den enda som löper i detta hus är tiken, men inte ens hon har börjat med detta eftersom hon fortfarande bara en är valp. Därf...

Läs mer Kommentera
14 juni 2018 20:18
4

Fynd i klädkammaren

Det drar ihop sig till begravning och därför gjorde jag en djupdykning i klädkammaren. Jag är en mästare på att köpa kläder som jag inte kan ha. Särskilt byxor och alltid på rea. I mitt bakhuvud fanns det ett minne av ett par svarta byxor som kö...

Läs mer Kommentera
1 juni 2018 07:19
2

Han dog

Han dog. Min svåger dog. I tisdags. 55 år gammal. Jag har fortfarande inte riktigt förstått det. Fast på samma gång var det inte konstigt. Han levde ett väldigt stillasittande liv, ibland var han ute och promenerade, eller, ja, strosade är närmare...

Läs mer Kommentera