icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
8 januari 2013 20:58

Upp-och-ner

Mådde bra när jag vaknade i morse, andra dagen i rad jag utan problem kunde kliva ur sängen utan problem direkt när jag vaknade. Så otroligt skönt, och det höll i sig ett bra tag. Trodde nästan värken var borta innan den åter igen dök upp på eftermiddagen. Det drog ner mig ordentligt, blir så trött av att ha ont så råkade somna en sväng efter jag ätit sen lunch vid tre. Vaknade ett par timmar senare och försökte rycka upp mig. Lyckades väl helt okej då jag ändå orkade gå till stallet och ta hand om min älskade fina häst som stod där och väntade på mig. Det gav mig lite energi och glädje bara att få vara med henne en stund. På vägen hem blev det dock värre igen, ont, slut i kroppen och vrålhungrig var jag. Har försökt lägga om mina matvanor då jag vant min kropp vid att äta var tredje timme vilket gjort att jag blir jättehungrig ofta redan efter ett par timmar, och gärna sugen hela tiden däremellan. Så nu försöker jag hålla det till frukost, lunch, middag och ett kvällsmål med minst fyra timmar emellan. Det blir såklart en omställning men för det mesta går det ändå bra. Förutom idag när jag somnade efter lunchen och sen glömde att jag kanske borde ätit något mer innan promenaden och stallet för att inte behöva bli halvt svimfärdig som jag blev nu. Får försöka komma ihåg att äta [KURSIV]innan [/KURSIV]jag går till stallet nästa gång. Har väl ätit ungefär enligt plan idag. Dock blev det lite väl mycket kolhydrater med potatis till lunchen (som var planerat) och vaniljkesellan till kvällsmål. Men det känns ändå helt okej, så länge jag inte går och köper en godispåse eller annat sockerbombat skit så får jag vara nöjd med mig själv.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.