icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
22 mars 2014 22:31
1

Tillbaka

Nu är jag äntligen tillbaka här! Efter mycket undersökningar och utredningar, blivit runtskickad typ överallt, så har jag nu äntligen fått en diagnos och vet orsaken till mina höftproblem. Har fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom, hypermobilitetstypen. Än så länge har det enbart känts som en stor lättnad sen jag fick diagnosen, och jag känner mig mer peppad än nånsin till att verkligen göra allt jag kan för att gå ner i vikt. Kroppen behöver verkligen inte de extra 16-18 kg jag går och bär på nu och jag vill hjälpa mig själv att må bättre. Motivationen är på topp! Så nu är det hårda tag som gäller, eller ja lagom hårda tag såklart. Men jag har trappat ner försiktigt nu så den här gången ska jag nog lyckas, är faktiskt ganska säker på det. Sitter nu på lördagskvällen och planerar min kostplan, trevligt lördagsnöje va? Vill ni läsa mer så bloggar jag ju även på min "riktiga" blogg www.jenniferdressage.se där det förutom min hälsa även handlar mycket om HÄST. :)

Gillar

Kommentarer

  • 22 mar 2014 22:44
    Stinta
    Jag är också hypermobil, vilket har lett till kronisk ryggsmärta. Själv är jag mer eller mindre övertygad om att jag har EDS men det verkar vara en diagnos som ingen i sjukvården riktigt vill veta av så länge man inte har extremt "synliga" tecken. Tråkigt att du fått diagnosen men ändå skönt att veta vad som är problemet :) Härligt att du vill ta tag i ditt mående! Styrkepuffar!

Logga in för att skriva en kommentar.