icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
3 januari 2013 21:48

Mjukstart...

Hade tänkt börja mitt nya liv stenhårt igår, men det blev en mjukstart då jag inte hunnit handla eller planera tillräckligt. Hade en halv pizza från nyårsdagen kvar samt några små chokladkolor. Idag var jag och sambon och handlade en massa nyttig mat i alla fall och idag har jag inte ätit något direkt onyttigt men lite för mycket kolhydrater. Hade planerat att äta havregrynsgröt till frukost nu då det mättar bra och ger en långvarig energi. Tyvärr upptäckte jag att havregrynen vi har innehåller vetekli så då kan jag ju inte äta det! Nya planen är att göra någon proteinsmoothie på hallon och lite annat gott, tänkte testa det imorgon och hoppas det blir en hit. Om någon har tips på vegetarisk lchf-frukost utan ägg och jordnötter är jag mycket tacksam!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.