icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
12 januari 2013 16:39
1

Jag har inte gett upp..

Har inte skrivit något här på några dagar, men det innebär inte att jag har gett upp. Har haft så mycket (och har fortfarande) att göra med de två kurser som avslutas nästa vecka och på det så har jag varit tröttare än tröttast! Var på affären igår, och var så sugen på att köpa något gott till fredagsmyset, kände mig lite nere också då min hund Alva skulle fyllt 11 år igår. Men jag tänkte en extra gång och frågade mig själv om det skulle vara värt det och kom snabbt fram till att NEJ det är inte värt det, för äter jag bara något litet sött så vet jag att jag kommer vilja ha mer och mer! Klapp på axeln till mig själv som klarade att motstå frestelsen. Tog ett par bitar mörk choklad jag hade hemma istället och gjorde en dip till morotsstavar. Men, jag är fortfarande osäker på min kost, vad ska jag äta och inte egentligen? Känner inte att det är helt bra som jag gör nu när jag försöker hålla LCHF så gott det går, men det slutar hittills mest med att jag äter grädde med hallon minst en gång om dagen, och jag vet inte om jag ska äta så mycket mjölkprodukter. Skulle vilja köra mer Raw Food-inspirerat, men det blir så dyrt. Det är svårt att veta hur man ska få i sig fett när man äter vegetariskt och helst inte ska överdosera mjölkprodukter, kan ju äta fisk men jag blir så lätt trött på det. Och då vill man ju ha potatis till. Jag har ingen aptit på feta såser som bearnaise och sådant som är bra när man äter LCHF. Nej usch vad svårt det är att veta vad som är det bästa för [KURSIV]min [/KURSIV]kropp. Är kolhydrater verkligen så hemskt? Av rätt sorter då såklart, men det kan väl inte vara omöjligt att gå ner i vikt fast man äter kolhydrater? Eller? Ligger altlid för lågt på proteinet, inte särskilt förvånande med tanke på att ajg inte äter kött. Jag har en burk Hampaprotein från Renée Voltaire hemma så jag tror att jag ska börja göra proteinsmoothies med den så blir det nog lite bättre i alla fall. Det som är positivt är just att jag är så fast besluten att inte svika mig själv den här gången, så även om jag inte vet hur jag ska göra och känner mig väldigt förvirrad just nu så kommer jag fortsätta på det spår jag är på, eventuellt ta ett litet sidospår med mer kolhydrater så länge det är [KURSIV]nyttigt[/KURSIV]!

Kommentarer

  • 12 jan 2013 16:46
    Twix
    Föreslår att du går in på info högst uppe till höger, där finns väldigt mycket att läsa om olika dieter och kolhydrater, vitaminer mm mm mycket läsvärd information :) bra kolhydrater är inte alls dåligt att äta, det mesta oavsett diet handlar om kcal in/ut, prova dig fram vilket som passar dig bäst, det är ju något du ska leva med resten av livet, kanske, läs och prova :)

Logga in för att skriva en kommentar.