icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
5 1 röst
2 st
40 min
Skriv ut

Snabblagad och god gratäng med keso som bas. 

Energifördelning per portion
  • 380 kcal

    Kalorier

  • 21 gram

    Fett

  • 38 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.
Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa med elvisp ihop keso, ägg, salt och peppar i skål.
  2. Hacka purjolök och skinka och fräs någon minut i smör. Vänd därefter ner i kesoblandningen.
  3. Häll kesoröran i en gratängform.
  4. Riv osten och strö över gratängen. Ställ in ugn ca 30 minuter.
  5. Gör en sallad av tomat, gurka, paprika och romansallad. Servera till gratängen.
Variationstips

Skinkan kan bytas ut mot kassler, salami eller annat rökt kött.

Serveringstips

Med en sallad

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 29 February 2024 21:16

    For man äta keso i paleo?

  2. 22 March 2024 12:03
    5 5