icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
11 april 2011 09:14
12

JAg är i ketos

Jag är i ketos, vågen pekar neråt och jag är nöjd. Det krävs planering för att hålla kolhydraterna nere men det går ju bra för nu jobbar kroppen och jag ihop. Det gör lite ont att det kommit en stor fruktkorg till kontoret för frukt är en last jag har svårt med. Frukt som är så gott! MEn ack nej. Sitter med en clementin framför mig och luktar på skalet...haha

Kommentarer

 • 11 apr 2011 09:19
  Hur många dagar har du kört innan du kom i Ketos? Hur vet du att du är det? Hur ser dina måltider ut på en dag? Oj massssa frågor.. :)
 • 11 apr 2011 09:24
  MarikaB
  Kul att du är nöjd och att det känns bra! Här kommer lite svar från mig :) På fråga ett svarar jag - ;) - Jag tror att jag kom i ketos sent dag 2 eller tidigt dag 3. Jag kände konstig smak i munnen och kollade med ketosstickor jag köpt på apoteket. Jag fick högsta utslag på dom. Nu vet jag inte hur det är, smaken i munnen är borta, men jag borde vara kvar i ketos eftersom jag ätit få kolhydrater hela tiden. Mina måltider kan du se om vi blir vänner här, skickar en vänförfrågan så kan du glutta lite i min matdagbok. Keep on going!
 • 11 apr 2011 09:25
  Okej tack.. :)
 • 11 apr 2011 09:26
  Hihi. Då skall vi se hur jag skall svara. Jag har i en vecka hållt mig strax under 20g kolhydrater. Har inte brytt mig om procentenheter utan har bara kört på antal gram. Har ketosticks som jag köpt på apoteket som visar antalet ketoner i blodet (dvs om du är i ketos eller inte), har haft metallsmak i munnen (typisk när man är i ketos) och testade då med en sticka och japp! Nu har jag legat på omkring 15g kolhydrater i några dagar. TRE kanske? Måltiderna varierar men min sambo och jag har tagit en hel del recept här från matdagboken, de är toppenbra och har inte så många gram kolhydrater i sig. För mig är frukosten den måltid då jag får i mig flest kolhydrater, mest för att jag älskar yoghurt och vill gärna äta det till frukost.. men kolla gärna in min matdagbok där ser du :) Svarade jag på allt nu? hehe
 • 11 apr 2011 09:40
  Är inte plusmedlem tyvärr. Men du kanske kan skriva 1 daG?
 • 11 apr 2011 09:47
  MarikaB
  Men, jag missuppfattade nåt här *asg* Läste det som att första kommentaren var en del av blogginlägget - sorry. *rodnar*
 • 11 apr 2011 09:51
  hihi nemas problemas MarikaB.. :)
 • 11 apr 2011 11:04
  Härligt att du kommit så långt. Att avstå frukt är nog det svåeraste även för mig. Grönsaker kan man ju äta lite av iaf:)
 • 11 apr 2011 12:43
  frukt är galet svårt! men vill man så gärna får man väl planera in! hähä... allt handlar om struktur..:D
 • 11 apr 2011 13:04
  Sant men på sommar och höst är det svårt iaf för mig jag har ju koloni. Men hallon,vinbär,krusbär och rabarber måste jag bara ta vara på.
 • 11 apr 2011 13:05
  tinus, Hur ser en matdag för dig ut? :)
 • 11 apr 2011 13:09
  Det beror väl på. Idag kommer jag att äta kassler - stroganoff till både lunch och middag, och till frukost åt jag lite ost, bacon och yoghurt. yoghurt blire på morgonen iaf, men lunch och middag varierar beroende på intresse. Matdagbokens spenatsoppa är väldigt god :D

Logga in för att skriva en kommentar.