icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
5 september 2019 11:20
2

Kickstart big time

Ett år har gått sedan jag skrev här men nu uppmuntrades jag av md att blogga om min kickstart. Jag är inte den som är den, så absolut. Här ska bloggas om kickstart men också om kbt och om att tycka synd om sig själv.

Kort sammanfattning av de tre punkterna och allt hände i tisdags:

 • kbt-samtal via video - jättebra!
 • kickstart 800 kal, dag 1 - jättebra!
 • tandvärk from hell - uruselt!

Sedan i våras har jag haft ett antal kbt-samtal via video och det har fungerat så bra. Jag har kommit till insikter och har nu lite bättre kontroll på mina beteenden, där maten förstås har varit det stora samtalsämnet. Och nu när vi har gått i mål där så kände jag att det var dags att ta det ett steg längre.

Kickstart - here I come! Men säg den lycka som varar. Samtidigt som jag började med kickstarten drabbades jag av tandvärk from hell. Jag har lyckats peta i mig ca 400 kal/dag och det med mycket möda och stort besvär, för att inte tala om Alvedon och Ipren. I morgon klockan 8.40 har jag fått tandläkartid och för en gångs skull längtar jag efter tandläkarbesök. 

Det har ändå fört med sig en beteendeförändring, som vi även har kbt:at om - närvarande i nuet när jag äter. Det är slut på hetsandet vid matbordet. Hets både när det gäller portionsstorlekar och när det gäller tid. Snabbt, snabbt, snabbt. Det finns inte en chans i världen att jag kan slänga i mig stora portioner med den här tanden. Visst tycker jag synd om mig själv, definitivt, och det gör mina kära kollegor och familjen också men samtidigt så har det ändå fört lite gott med sig. Med STOR betoning på "lite"! Tandvärk är skit helt enkelt!

Gillar

Kommentarer

 • 5 sep 2019 14:27
  Donnina

  Elände!  Hoppas tandläkaren kan fixa din onda tand snabbt!  Ska bli intressant följa dig på resan med 800 kcal, själv tänker jag börja med det när jag fått Mosleys bok. smiley

 • 6 sep 2019 07:13

  Grattis till insikter och kickstart och stackars dig för tandvärken! Hoppas det löser sig. Nu försöker jag ta ett till tag med 800 kcal per dag, körde 3 veckor i somras och tyckte det gick bra så ska ta 3 veckor till nu tänkte jag. Ska bli spännande att följa din resa. 

Logga in för att skriva en kommentar.