icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Livutanvs blogg

Paleo 16335
Inspiration till att leva hälsosamt med hjälp av den paleolitiska kosten. Jag delar med mig av tankar, artiklar, studier, Poddar och recept som jag tror kan inspirera dig också. Träning och träningslära är också något som jag tycker om och vill lära mig mer av. Målet är att gå ner ca 10 kg. Men jag är inte helt stenfokuserad på vikten, utan vill bygga mer muskler och bli mer tränad. 0.5 - 1 kg per vecka hoppas jag på att gå ner.
28 June 2017 10:17

Missfall, kaos och flytt

Jehoooooooo vi ska ha barn. Trodde vi. Allt kring min kost la jag på hyllan. Varför? Jag vet inte. Paleo är en bra kost att äta under graviditet, förutsatt att man äter allsidigt och bra. Men jag var inte där. Vikten gick upp, jag kände mig otroligt svullen och sjuk rent ut sagt. Att gå ner i vikt orkade jag inte med. Missfallet kom och bebisen som skulle komma efter nyår kommer inte. 

Jag mår bra och har inställningen att det nog var meningen. Den här bebisen mådde inte bra och inte jag heller. Med pcos, kortison behandling och övervikt ligger jag nu i risk för diabetes. Jag har aldrig fått rådet av en läkare att gå ner i vikt. Nu kom det. "Du måste gå ner i vikt för att öka din chans för graviditet och tillfrisknande". VA? 

Jag skämdes. Hur är det möjligt.  Varför tillåter jag mig själv att behandla min kropp på det här viset. Varför? 

Nu är det nog. Jag är så peppad. Är inne på min andra vecka med strikt paleo. Jag äter ost och fet yoghurt och redan nu märker jag skillnad. Jag är så glad. Vi har också köpt hus i Falun och ska flytta hem efter 10 år i Stockholm. Nytt jobb, nytt hus och nya möjligheter. Jag kommer bo nära min familj igen. 😊😊😊

Här kommer tips på ett super gott mellanmål. Jag äter det ibland till frukost också.  

MIXA.

0.5 DL pekannötter

0.5 dl mandlar 

2 msk kakao

Mosa och blanda 

0.5 -1 banan 

2 ägg 

 

Blanda ihop allt och rör ner i en kastrull på lagom värme. Blanda hela tiden till önskad konsistens. Ta av och servera med mandelmjölk, jordgubbar/hallon. 

 

 

m31698ec8-ed67-438e-ac29-e87604b8ba17.jpg

 

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.