icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Livutanvs blogg

Paleo 16333
Inspiration till att leva hälsosamt med hjälp av den paleolitiska kosten. Jag delar med mig av tankar, artiklar, studier, Poddar och recept som jag tror kan inspirera dig också. Träning och träningslära är också något som jag tycker om och vill lära mig mer av. Målet är att gå ner ca 10 kg. Men jag är inte helt stenfokuserad på vikten, utan vill bygga mer muskler och bli mer tränad. 0.5 - 1 kg per vecka hoppas jag på att gå ner.
12 March 2017 17:18
1

4 dagars fasta

Tjenix. 

Jag har idag påbörjat fyra dagars fasta. Anledning är att jag behöver vila min tarm och komma i balans igen med min kost. Först tänkte jag göra vattenfasta. Med det menas att man endast dricker vatten och lite buljong. Men beslutade mig för att inte förlora allt för mycket muskler och energi att köra en längre typ av 5:2. Alltså jag fastar 4 dagar istället för 2. Den mat jag äter är utan vete, socker och mejeri. Så dagens middag blir broccoli med tonfisk och majonäs. Jag ska inte fasta 4 dagar varje vecka. 

Fasta har många fördelar för kroppen.  Men man ska såklart vara försiktig och under kontrollerade former. Med det menar jag att man ska ha koll på sin kropp, dricka mycket och inte träna.  

 

Nu diskuterar man stort kring de studier som bland annat KS medverkar i. Man tittar på hur kroppen reagerar vid kalori restriktioner samt om de har någon effekt på de som har bland annat diabetes. Studierna har nått stor framgång i detta, vilket nu är ett hett ämne. Forskare tror också att detta kan bevara en lösning på många andra hälsoproblem. Cancer och övervikt är två hälsorisker som man tror att fasta kan minska riskerna för. Hur ser ni på fasta? Är det något ni själva provat? Om du fastar, hur fastar du? 

 

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/fasta-en-vag-till-langre-liv

 

 

Kommentarer

 • 13 Mar 2017 06:49
  FrkM

  Lycka till! Jag försöker köra en juicedag då och då. Även 3 dagarsfasta. 
  Du får gärna skriva om din fasta och vad du dricker/äter.

  Käsnlan av lätthet i kroppen tycker jag är underbart.

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

Logga in för att skriva en kommentar.