icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Incomas blogg

LCHF 15971
24 oktober 2017 21:43
3

Sockerchock

Idag har min avdelning haft planeringsdag från 8.00 - 20.00. Vår chef hade bokat ett konferensrum på Malmö Live/Clarion Hotel så att vi skulle komma bort från kontoret. En bra dag med mycket utbyte men jösses vad jag är trött nu.
Bra dock att vi kom bort från jobb så att vi inte blev störda. På en IT-avdelning är det alltid användare som springer ut och in och vill ha hjälp eller diskutera något, telefonen ringer, mailen pinglar. Det är svårt att hitta en fredad plats - speciellt som vi sitter i ett öppet landskap.

Jag hade bestämt mig tidigare att idag fick jag äta allt - om jag ville.

På morgonen så serverades en massa baguetter med kalkon, ost, salami och en massa annat. Jag valde dock att hoppa mackorna men tog en shot smoothie och äpplejuice.

Vid lunchen orkade jag inte äta upp mer än hälften och jag valde bort äpplekakan.

Fikat på eftermiddagen var ett jättefruktfat med en massa goda frukter (jordgubbar, olika melonsorter, ananas bland annat). Det fanns också lite kakor. Jag tog två olika men tyckte att det var för sött. Det slank också ner 3 karameller. De var lite bättre för de var salta.

När vi hade avslutat vår planeringsdag så var det dags att gå och äta middag på Lemongrass - asian fusion mat. Vi tog alla en specialtallrik där de serverar små portioner av en del av de rätter som finns på menyn så att man kan prova lite olika. Supergott!
Det ingick också en cheesecake till efterrätt. Jag älskar cheesecake så jag ska erkänna att jag såg fram emot den.
Jag säger bara fy och usch. Det var så äckligt sött att jag undrar hur jag någonsin har tyckt att det här var gott?
Jag har ju varit nyfiken på hur det skulle smaka med en kaka eller något sånt eftersom jag inte har ätit socker på 13 veckor och nu vet jag!smiley

En av mina kollegor går också på LCHF. Inte för att han behöver det men för att hans fru gör det - som stöd. Han tyckte också att det var sött och sa att han kände att han blev uppe i varv och darrig. Så jag sa: Hmmm du, om du nu har så mycket energi och känner dig pigg så har vi ju den där listan med alla saker som vi tog fram under planeringsdagen som du kan ta dig an och göra alla uppgifterna ikväll!laugh
Han köpte det inte....wink

Gillar

Kommentarer

 • 25 okt 2017 07:24
  Bella50

   

  Många bra val i denna djungel som finns att tillgå vid sådana event.yes

  Jag upplever också , speciellt bakverk, som väldigt söta numera.

  Det räcker med mina naturellt frysta jordgubbar för att känna sötma tillräckligt.

  Inte triggar det mig till mer heller.

 • 25 okt 2017 08:00
  paloma

  Det lät ändå som det fanns bra mat att välja, och det lyckades du med. Jag tycker att det är svårt när jag står framför en buffé, då har jag svårt att välja det nyttigaste.

  Peppyes

 • 25 okt 2017 09:38
  viljans

  Vi kan tydligen om vi verkligen vill omprogrammera våra hjärnor 😉 bra gjort!! 👍👏💖

  Jag vet inte om jag är fått en knäpp i mina smaklökar men jag köpte en påse dipp i helgen, skulle lyxa med dippad gurka men jag kunde inte äta det, den smakade bara socker😈Varför ska det vara socker i en sån kryddblandning kan jag undra 😵 aldrig mera dipp!!

  Senast uppdaterad 25 okt 2017 09:38

Logga in för att skriva en kommentar.