icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Incomas blogg

LCHF 15970
23 oktober 2017 07:34
4

Åtminstone bättre än en Budapestbakelse

Ja det är mitt motto:-) Innan jag bestämde mig för att ta bort socker så var det ofta, ofta som vi åt Budapestbakelser här hemma. Min man hade dille på det och det blev åtminstone 2-3 ggr i veckan som vi åt. Det finns ju alltid en anledning till att äta något gott (jag är trött, jag har jobbat så mycket, jag är sugen på fika, solen skiner idag, det regnar och är ruskigt väder, ja anledningarna är många......)

Så när jag åt nötter eller något liknande så tänkte jag alltid: Det är åtminstone bättre än en Budapestbakelse!

Under kickstarten så tänkte jag inte så mycket på mitt motto men förra veckan så kom det fram igen. Jag var i affären och såg sån där kallpressad råsaft (morot, apelsin och ingefära). Jag gillar ofta såna där safter/juicer (Joe & The Juice har många goda) men jag har undvikit dem. Nu tänkte jag: Jag vill ha och det är åtminstone bättre än en Budapestbakelse!laugh (För info: Den var väldigt god. Provade en annan också med avokado, spenat, fenkel och äpplejuice. Den var också väldigt god).

Min tik var i höglöp förra veckan. Fullständigt kaos här hemma med en kärlekskrank hane som var helt uppe i varv. Vi har dem separerade men det hjälper ju inte mot doften. Det har lugnat ner sig betydligt nu.

Vi var också och tittade på ett hus i förra veckan. Vi hade inga större förhoppningar om det men när vi kom dit så visade det sig att det var nästan precis som vi ville ha det. Det var två visningar. Dagen efter visning nummer 2 så plingade min mobil konstant. Det var en häftig budgivning och efter lunch så var budet uppe i så mycket att vi inte tyckte att det var värt det. Nu verkar det ha avstannat men de har ökat en miljon från första budet och 805.000 över utgångspris. Detta i en kommun som inte tillhör toppen i Skåne.
Det är ibland helt tokiga budgivningar här. Jag tänker att man kan inte vara helt nöjd med resultatet om man vinner en budgivning som ligger väldigt mycket över utgångspris. Det har ju varit en mäklare som har värderat huset och så fel kan de väl inte ha. Det är flera budgivningar som har slutat på 1,5-2 miljoner över utgångspris. Det verkar inte direkt som om de åtgärder de vidtog för att dämpa marknaden har fungerat.
Så tittar jag på byn i Norrland där min man kommer från. Hus vid älven med mycket mark för en bråkdel av vad det kostar här. Tyvärr är det svårt med jobb där uppe och jag vet inte riktigt om jag klarar mörkret.

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 23 okt 2017 07:53
  Bella50

  Det var många funderingar.

  Budapest är gott...men inte såå--gott att jag vill äta det för ofta.

  Tänk om jag kunde känna så för bröd i alla former.= min akilleshäl

   

 • 23 okt 2017 08:01
  paloma

  Jag kan förstå att priserna på hus i skåne är dyra, ni har väldigt fin kust att semestra på.

  Bra att du bytt ut kaka mot riktig matyes

 • 21 nov 2017 08:53
  Arrietty

  Du skriver att du pendlat till Bryssel – flyttar du till Norrland lägger det på två timmar till flygtiden. Jag avundas inte skåningar det platta landskapet, men jag avundas dem att de har så nära till kontinenten... Hässleholm eller Höör kanske vpore något. Uppåt Småland kanske det är lägre priser också, och det gör ju inte så stor skillnad med mörker eller klimat.

  I Värmland är det närheten till Karlstad som avgör. Du får en herrgård i nordvärmland för samma pris som en tvåa i centrala Karlstad...

  Fantastiskt att det bara tagit någon månad att öndra smaklökarna!

 • 21 nov 2017 09:02

  Arrietty: Ibland är det vackert med ett platt landskap:-) Man ser så långt!
  Men jag förstår vad du menar. Min man tycker inte om det medan jag är oerhört svag för havet och att man kan se flera mil. Jag har också fått höra att det inte blåser på samma sätt uppe i Norrland men det vete tusan om jag håller med om. Första gången jag var uppe med min man för att hälsa på svärföräldrar och släkt så blåste det något kopiöst när vi var i Luleå och det var -27. Fy i hundan!

Logga in för att skriva en kommentar.