icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
4 May 2010 09:51
2

På väg...

Då var första dagen gången. Startdagen för "det nya livet". Ha ha!! Jag tror jag redan har påbörjat fler liv än katten har! Men så är det att vara kvinna och resa sig efter sina misstag. Vad vore livet utan ett nytt blommande hopp som växer sig starkare medan törnarna och skammen från att ha misslyckats i försöket att tappa vikt sakta bleknar bort? Jag kämpar tappert med att peppa mig själv dagligen nu. Jag vet att jag gjort en viktresa tidigare med mycket lyckat resultat. Jag nådde min målvikt och det var stort för mig. Jag vill dit igen.

Nu är vi två som kämpar i familjen. Döm om min förvåning. Det visade sig att sambon inte tänkt hålla våra planer hemliga utan han har berättat för alla på jobbet om vad som är på G (kan ju vara pinsamt att berätta att man hakat på kärringens batningshysteri). Då kröp det fram från de andra gubbarna att de minsann också tänkt att de behövde sätta igång. Kul! Det kanske inspirerar fler att ta tag i livet och bli friskare.
Det blev dessutom någon timmes övertid för dem igår. Då vankas det alltid "feit-mat" från ett av hamburgerhaken i stan. Jag hann tänka: "Jaha, nu är det kört. Vi får börja på ruta ett i morgon".  Men innan mina tankar hann skynda iväg ytterligare så fortsatte han; Jag har sagt att jag måste ha grovt bröd om jag ska äta det. Ingen dressing, å så får de byta ut stripsen mot sallad.  ??? Jag gapade. En dag hade knappt passerat och han har redan fattat galoppen! Kul, för det kan jag säga. Inte många skulle göra så utan hellre tänka. Äh vad f-n. Jag börjar om på nytt i morgon (ett av de otaliga liven vi avverkar i detta liv). När han kom hem kunde jag inte låta bli att fråga vad han druckit till det hela. Det brukar ju var cola á la bigsize som kommer med skrovet. Han svarade: Loka citron. och det var riktigt gott! Jag gapade igen. Det här var ju fantastiskt! Det kan fungera.
Vid 18-tiden tog vi på oss våra nyinköpta walking/joggingskor och begav oss ut på promenaden. Jag hade i förväg bestämt rutt vilket kan vara en god idé. Risken finns annars att man snart tar en genväg hem när det börjar suga lagomt mycket i benmusklerna. Vi har ju dessutom en barnvagn att putta framför oss hela tiden. Totalt var vi ute ca80min och avverkade dryg 10500steg! Nöjda och glada kunde vi sen sätta oss i soffan och avnjuta en lite belöning. Naturell keso med hallon och kanel. Testa, det är såå gott!! Maria Montazami i "Svenska Hollywoodfruar" fick stå för underhållnigen under tiden. Vi mös på riktigt ordentligt och jag tappade hakan för typ tredje gången den dagen. Min sambo åt keso!! Detta som han tidigare rynkat på näsan åt och sagt att det smakar surt osv. Nu tyckte han att det faktiskt var rätt gott. Nåväl, lite försiktigt kröp det väl också fram mellan raderna att det var ju extra gott för att "det är ju det enda vi får äta nu" *ler*
Vi är som sagt på väg och det känns skönt. Ny dag, nya utmaningar och det gäller att hålla sig mitt på vägen så det inte blir någon dikeskörning. Tur man har sin livskamrat att hålla i handen. Det känns stadigare då. Och skulle någon av oss falla. Så vet vi att den andra står och tar emot och får upp en på benen igen.
Ha en bra dag!!

Kommentarer

  • 4 May 2010 11:06
    Roligt när man inte är ensam i familjen om att kämpa mot lägre vikt. Hemma hos oss har jag nog varit ganska ensam även om det nog finns någon till som borde kämpa lite extra. Ha en bra dag.
  • 4 May 2010 11:18
    Skönt att inte vara själv med att "börja det nya livet" typ 17985 ggr. Lycka till med er båda.

Logga in för att skriva en kommentar.