icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
17 april 2020 09:47

Sommarförhoppningar

Det finns en svag känsla att sommaren kommer även i år. Hit upp, där jag bor, har våren börjat visa sig. Inne i människobyn blommar små vacka blommor vid husens solsidor, vi har anat tussilago i dikeskanten men inget mer än så. Snön är nästan helt borta (förutom i skogen där det är bäst och finast och lugnast att gå) men vi kan än sitta ute på isen och pimpla efter fiskar som inte nappar.
Jag har hållit i min inslagna linje på ett förvånansvärt bra sätt  >STOR klapp på min egen axel< Tränar flera gånger i veckan och har inte blivit sådär manisk och hysteriskt som vid tidigare försök. Promenader blir det också och de känns inte påtvingade utan helt OK.

Med våren kommer en del....extra insatser... in i mitt liv. Jag har anhöriga med psykisk ohälsa och våren är ett gissel. När vi dessutom är i Corona-tider är det inte helt lätt att vara en hjälpande hand och det blir mång timmar i telefonen.  Det är märkligt hur människokroppen fungerar och kanske kommer "förståsigpåarna" en dag lösa gåtan vad som framkallar denna fruktansvärda sjukdom. Jag är tacksam att vi har en fungerande psyk-sjukvård som tar över när personer själva inte förmår att reda sitt liv. Även om personen själv inte alls förstår varför man blir inlåst...
Sen kommer sommaren och det som varit tungt och "galet" lättar oftast och vi kan träffas igen och uträtta bra saker tillsammans. I år kommer h*n få en tomatplanta att vårda - man behöver något att vara rädd om och något att längta till när man är ensam. Vårdar man sin planta väl får man belöningen så småningom. Förra året var det en jordgubbsplanta som vårdades och jag fick komma på jordgubbe och grädde- fest.
Nu är det inte så enkelt att allt löser sig med en planta - men för min vän är det en del, av många till ett bättre mående.

Nu har KäreMaken fått sova länge nog - dags att servera kaffe på säng. Dagens frukost är (för mig) Turkisk yougurt med hallon och blåbär, lite ringlad honung och pinjenötter.
KäreMaken får sin fil och sina musli och en...macka! (som jag inte ens saknar :-)
Ut i solen, ut i stormen - njut av dagen och akta er för MrCovid

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.