icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Fijos blogg

80 kg 60 kg 2518
18 juni 2019 08:19
12

Syns det inte?

Nu har ja gått lite mer en tre veckor på vlcd. En kollega sa att det syntes mycket efter 2 veckor och nu har jag träffat några stycken som inte har träffat mig på länge, men dom verkar inte märka någonting alls. När jag ser på bilder tycker jag det syns ganska mycket. Jag vet att jag bara ska fokusera på vad jag själv ser och känner men ibland kan jag önska att mina närmaste såg förändringen också. Men det kommer väll tänker jag. Jag kanske helt enkelt tror att det syns mer en vad det faktist gör. 😂 Hjärnan har ju en tendens att vilja önsketänka. När började folk märka av eran viktnedgång?😊

Kommentarer

 • 18 jun 2019 09:40
  BirtheX

  Vet inte i vilka kretsar du umgås i, men i vissa umgängen är det helt enkelt inte fint att kommentera folks utseende eller viktförhållanden. Man ska inte uppmuntra vikthets eller att ytan på människors kroppar ska vara så viktig. 

  Eller så kan det vara den kungliga svenska avundsjukan som gör att folk ignorera dina ansträngningar? 

  Jag har gått ner 5 kg på tre veckor. Ingen har sagt nåt. Jag är iofs ganska lång så det kanske syns mindre då? 

 • 18 jun 2019 10:05

  Nej ja håller med om att de inte är fint att uppmuntra vikthets 😊 däremot om man vet att någon kämpar med att gå ner i vikt (känner iallafall jag) att det är okej att ge en kommentar om att det syns 😊 men det är såklart olika, och ändå väldigt bra om folk inte fokuserat på vikt. Då går ju världen åt rätt riktining. Svenska avundsjukan märkte jag av mycket förra gången ja gick ner i vikt. Dom sa "men du.. Räcker det inte nu?" när ja hade gått ner 5 av mina 20 kilo övervikt. Som om dom ville att jag skulle fortsätta var tjock 🤔 nu har jag däremot inte lika mycket övervikt. Och det kan ju hända att de inte blir samma typ av skillnad då. När man är lång tror jag absolut att de kan va lite vilseledande eftersom långa ofta inte alls upplevs lika stora över lag heller :) bra jobbat med viktnedgången 😁 och tack för kommentaren :) 

 • 18 jun 2019 10:26
  paloma

  Jag gick ner 22 kg på denna viktresa, och det var inte många som kommenterade det då, men efter något år när jag fortfarande höll vikten var det en del som sa något. 

  Det kommer säkert om ett tag🙂

   

   

 • 18 jun 2019 11:17

  Det kommer, med tiden. En del kanske inte törs, för att de inte vill verka ofina och kommentera något de tyckjer är väldigt privat medan andra säkert bara missar det. Ungefär som när jag gjorde mig fin och gjorde slingor i håret får många år sedan, de enda som såg något var mina barn. "Mamma, du är randig i håret" indecision

   

 • 18 jun 2019 12:21

  Jag har gått ner snart 30 kg och många som jag träffat nyligen som inte sett mig på ett halvår (då jag började gå ner) säger absolut ingenting. De flesta som sagt nåt har faktiskt gjort det de senaste veckorna.

 • 18 jun 2019 12:32
  gittan52

  Personligen så kommenterar jag väldigt sällan utseende, det är inte viktigt för mig.
  Om jag vet att en person jobbar med sin viktnedgång så frågar jag hellre hur hon tycker att det går, hur hon mår etc.

  Dina närmaste ser förmodligen din förändring men kanske du får ta och fråga dem? Kanske du behöver berätta för dem att det är viktigt för dig att få den bekräftelse från dem?

  Jag har ingen aning om när min omgivning började märka min viktnedgång, för det var inget jag pratade om. Jag ändrade min kost och gick ner i vikt väldigt långsamt.
  På knappt 2 år hade jag tappat 23 kilo och omgivningen vande sig förmodligen. När något kom på tal så handlade det mest om kosten och hur jag mådde av den.
  Folk har säkert kommenterat min viktnedgång som att jag varit ”duktig” men det rinner av mig på en gång. Det är inte från omgivningen jag får min motivation eller belöning.


  Men i våras träffade jag en mamma till en av våra söners klasskompisar på högstadiet, i början på 2000-talet. Vi har hejat på varandra när vi stött på varandra men inte mer än så.
  Den här gången stannade hon mig och frågade hur jag gjort för att gå ner så mycket i vikt. På den tiden vägde jag 20 kg mer än idag.
  Jag berättade bl.a. om MD, mina promenader och kostval och hon suckade lätt och sa ”jag borde också ta tag i min vikt”.  Men hon avslutade med att hon tyckte att jag gjort ett bra jobb med mig själv och att jag såg så pigg ut.
  Jag förstod att hon länge funderat på hur jag ”lyckats” men först nu vågat fråga. Om jag kunde vara en liten inspiration till henne så känns det bra.  smiley

 • 18 jun 2019 13:45

  När jag gick ned 35 kg för 6-7 år sedan så var det nästan ingen som sa något heller. Några javisst, men till och med de jag känner och nämnt för att jag ville gå ned i vikt låtsades som ingenting. Sen var det flera som sa sluta nu, du är för smal fast jag fortfarande var överviktig, precis som de gör nu. Nu väger jag 8 kg över högsta gränsen till nomalvikt för min längd och har fortfarande stor mage osv, är långt ifrån för smal, dvs inte smal någonstans, men de påstår jag är för smal och tunn. Det stämmer inte. Det går inte riktigt att förstå sig på folk, varför de säger eller inte säger som de gör. Visst är det kul och motiverande att höra att det syns men egentligen vet man det själv. Jag har märkt att jag ser mig själv mest opartisk om jag ser ett foto av mig. Fortsatt lycka till! 

  Senast uppdaterad 18 jun 2019 13:45

 • 18 jun 2019 16:03

  Tack för alla kommentarer ❤️❤️

 • 19 jun 2019 11:48
  Arrietty

  Jag kommenterar inte andras utseende om de inte ber om det - andras vikt är extra känsligt tycker jag och det är absolut inte för at jag är avundsjuk utan för att jag själv avskyr kommentarer. Så att folk inte kommenterar alls är ok för mig, däremot inte att de säger "men räcker det inte nu?" för det är ju en kommentar och dessutom ganska taskig. Men grattis till att du lyckas bra, håller tummarna för att det håller ända fram till det mål du bestämt dig för!

 • 21 jun 2019 08:28

  Jag tror att en anledning till att andra väljer att inte kommentera är ren hänsyn. För att den personen inte ska känna sig misslyckad om de skulle gå upp i vikt eller kanske man inte vill bidra till vikthets - man vill markera att det faktiskt inte spelar någon roll hur tjock eller smal den personen är. En vänlig och skön inställning, tycker jag. Människor som känner en är överlag välvilliga själar. 

  Grattis till ditt arbete med dig själv!

 • 21 jun 2019 10:56

  Raskp: du har så rätt! Tack för din kommentar 😊

 • 1 sep 2019 19:47

  Hej Fijo! smiley

   

  Hur har det gått för dig sedan i somras? Själv börjar jag med Nutrilett shakes imorgon (2/9). Jag ska försöka dricka i 3 veckor. Har 25 kilos övervikt. Jag har provat förut men mot kvällningen tappar jag motivationen, blir såå sugen på mackor! Men jag vill verkligen. Har du något tips på hur du klarade de första dagarna?

  smiley

Logga in för att skriva en kommentar.