icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
11 maj 2012 20:23
5

Hetsätning och dumping.

Hetsåt efter middagen. Har aldrig sett mig som en hetsätare, det är nåt som händer sällan och jag väljer att kalla det moffning. Har nog inte hänt på säkert 2 år. Maken hade glass i frysen, jag smakade ett par teskedar innan middagen. Men när han gick för att handla flög djävulen i mig och jag åt 2dl Ben&Jerrys Oh my! Apple pie! Efter 1dl visste jag att jag skulle må sååååå dåligt. När jag började få ett obehag i buken slutade jag. Efter 20 minuter från start ville jag dö. Dumpade så hårt. Hela buken var i kramp. Somnade efter en timme. Min man satt i soffan och tröstade med sin närvaro när han spelade Street Fighter. [KURSIV]Dumping är ett fenomen som drabbar gastric bypass-opererade. När för mycket fett eller socker eller båda kommer för snabbt till tarmen så utsöndras väldigt mycket insulin vilket ger läskiga biverkningar som illamående, kallsvettning, extrem trötthet med mera.[/KURSIV] Idag blev det mest akut bukkramp och trötthet. Det är lugnt, jag vill inte äta glass förrän i varma sommaren i alla fall. Och med det här i huvudet hoppas jag att jag sköter mig i fortsättningen.

Kommentarer

 • 11 maj 2012 20:26
  Och det fjantiga är att jag inte ens överskred mitt dagliga kcal.
 • 11 maj 2012 20:38
  Nej, inte alls! Men det är en av perksen med operationen, man får inte bara begränsat utrymme i magen, men får ett straff också om man missköter sig så hårt som jag gjorde. En ordentlig minnesbeta att det där är minsann dåligt för mig!
 • 11 maj 2012 21:14
  Moffning??
 • 11 maj 2012 21:16
  Att man moffar i sig nåt :) Typ som vissa svenssons fredagsmys då hela familjen moffar chips
 • 12 maj 2012 07:16
  Twix
  oj oj, känner verkligen igen mig själv, jag ser det också som att jag "moffar" i mig fast det nog egentligen är hetsätning, sedan får vi lida med dumpning, dumpade också igår, sonen fyllde 6 år så jag åt tårta, tog bara en bit, men sedan blev det 2 bullar och kakor, direkt efter, suck, ja ja man är som man är, tror inte denna dag blir så mycket bättre, men man får kämpa på :)

Logga in för att skriva en kommentar.