icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
13 september 2015 09:38

Gårdagens götta

Sedan jag började köra strikt LCHF sedan 10/8 har jag inte rört nåt godis (tom en gång när jag glömde bort mig och åt en fjärdedels munk som jag spottade ut en bit av). Vi tänkte köra tre strikta månader, socker- och kolhydratfritt för mig och ordentlig mat för sambon (han glömmer typ bort att äta och kan leva på mackor).

I fredags några timmar efter avlivningen av katten jag hittade var jag stressad och ledsen, känsloätare som jag är gick jag med darrande underläpp förbi en familj som kom ut från hemmakväll med fulla godispåsar. Men på affären blev det två påsar babybel och hemma gjorde jag ketobollar (hälften som vanlig kokosboll och hälften rullad i lakritspulver) och var ganska nöjd med det.

Men då på lördagen var jag så himla chokladsugen, mättande fettkaffe och riktig mat gjorde mig inte nöjd nånstans. Städade, virkade, stickade, gick till gymmet men icke. Andra rundan på affären inför sambons nattpass köpte han pingvinstänger och jag sockerfria kolor och en liten längd sockerfri choklad med hasselnötter. Jag stog länge och funderade, om jag nu ska ha nåt som lindrar stressen och ledsenheten ska jag ha nåt riktigt socker, eller ska jag försöka skona ketosen så gott det går? Sött är ju ändå sött.
I alla fall räckte dessa gottbitar flera timmar inpå morgonen där jag låg i soffan, sydde klart en virkad krokodil åt en kompis bäbis och tittade på Downton Abbey och var nöjd med detta. Huvudet hade fått sina lyckokemikalier från choklad och jag var inte triggad att äta upp allt i kylen och skåparna (inte för att det finns så mycket annat än fett där ändå) så det kändes ju ändå rätt bra. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.