icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
15 september 2015 22:25
3

Fettfasta dag 2 - nja

Idag gick det sämre.

Började morgonen med en kaffekopp och kokossmör, kokade två koppar till att ha med under dagen då det skulle bli en lång dag samt tog med en termos med te, kokossmör i samtliga.

Bussen gick 06.50, blev lite sen till Luleå men vi kör med akademiska kvartar så det gjorde rakt ingenting. Smuttade på te under bild- och röntgenseminariet, drack en avkyld burk kaffe till 10-fikat och till lunch blev det te. 
Sov så fruktansvärt dåligt inatt, vaknade 03.30 och låg mest och vred på mig, så på lunchen tog jag en tupplur i en soffa utanför biblioteket. Hål i schemat till kl 15 då vi rörde oss ut mot sjukhuset för att prova olika röntgenundersökningar.

Sjukhusfysikern började med att vi på en C-båge (röntgenapparat för live-röntgen) fick se en låtsaspatient och alla saker vi kan göra fel för att få studsande strålning från patienten från oss. Fantastiskt hur små åtgärder kunde minska strålningsprocenten på oss! Bara genom att backa en meter minskade vi stråldosen med 25%.
Sen var vi på skelettlabb för att prova höft, bäcken, ländrygg och axlar innan vi traskade vidare till mammografin för att prova dra upp tuttar på dessa små bord.

Helt slut kom jag hem 20.30. Eftersom jag druckit upp mitt te och kaffet i den andra burken var kallt och äckligt hade jag köpt med mig en liten påse salta nötter och en proteinpudding.

Dagens kolhydratintag blev 25gram, godkänt men det som gick fel idag var att jag inte har två termosar så att jag kunde ha nog med vätska att smälta kokossmöret i. Rikigt dumt att köra fettfasta en vecka vi faktiskt har innevecka på skolan när vi annars sitter hemma på distans, så taskig planering för hela dagen.

Kompenserade genom att sätta i mig ett par skedar kokossmör och smör-ostrullar när jag kom hem för att få upp dagens fettintag.

Kommentarer

 • 16 sep 2015 06:05
  ImmaAmmi

  Kan du ha med extra kokos/smör-mix i separat burk, utöver fett-kaffe/-thé, så du har lättare att klara dagen?

  Hur länge kan man fettfasta?

  Förstår sömnlösheten, hur jobbigt det känns när man inte är tillräckligt utvilad och inte kan/får vila ut när man behöver...

  Hoppas du får en bra dag idag istället!

  Kram & Pepp!

 • 16 sep 2015 06:55

  Nu är du ju "på språng" på din utbildning men på jobbet har jag en burk kokosfet i skåpet och tar en sked direkt i kaffet när det är dags att fika. Färdigblandad termos blir det bara när vi inte befinner oss inne i arbetslokalerna.

  Det är inspirerande med din fettfasta. Just nu passar det bättre för mig att äta tre gånger om dagen men jag är sugen på att fasta om några veckor. Få se hur det blir.

 • 16 sep 2015 07:46

  ImmaAmmi: Jag hade fundering på att ta med den lilla burken med smör, men efter ett tidigare experiment så vet jag att det inte funkar att ha i rumstemperatur annat för en frakt, när det börjar smälta skiktar det sig och blir som keso och vätska, lätt äckligt :)

  För att vara ett så stort universitet är det dåligt med kylskåp och matsalar för de med medhavd mat, så lekte med tanken på att ta med en kylklamp men då var jag rädd att termosen med te skulle bli påverkad så jag struntade i det.

  LCHFtjej: när jag jobbade och sist hade en fettfasta hade jag smöret med mig i personalkylen, det gick alldeles utmärkt :D Det är kul att fettfasta och krävs ju egentligen planering, jag passar på när sambon jobbar mycket kvällar för då brukar vi ändå inte äta tillsammans t ex.

  Fettfasta rekommenderas av Martina en vecka ungefär, men nog kan en ta kortare eller längre tid, om en på sina ät-dagar äter ordentligt så att vitamin- och mineraltappet inte blir så stort. Hon skriver om 3-1-3, där 3 är ren fettfasta och 1 är mer äggfasta, i stort sett vilken mat som helst som inte ger mer än ett par gram kolhydrater per portion och på så sätt håller fettbrasan (som Skaldeman säger) igång.

Logga in för att skriva en kommentar.