icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
2 november 2015 20:15

Experimenterar

Igår kväll var vi på kalas så jag tänkte passa på att experimentera ordentligt med blodketonerna.

Jag åt som vanligt LCHF över natten (jobbade nattpass) och dagen. Köttfärs till middag vid tolvslaget på natten, ett kokt ägg och majonnäs till frukost vid 04, brieost, smör och ett chips när jag vaknade vid 12, köttfärs igen till middag och sen på kvällen blev det sockerbombning.

Marängtårta med vaniljsås, vispgrädde och granatäpplekärnor, 4 oroeo-kakor, 2 pepparkakor, en stor kokos-och chokladtopp, flera små koppar kaffe med gräddlikör i. Uppskattningvis åt jag runt 200g kolhydrater, jämfört med mitt vanliga intag på typ 15-20 gram.

När vi kom hem hade jag tänkt träna, eftersom jag inte skulle orka idag pga praktik. Men jag hade helt glömt bort hur dålig jag kan bli efter mycket socker, eftersom jag med min lilla opererade mage får blodsockerfall ett tag efter intag med svettningar, skakningar och illamående.
Det brukar börja med synrubbning, som att hjärnan inte hänger med ögonens rörelser och det känns så konstigt, som om verkligheten inte stämmer och då kommer svettningarna och skakningarna därefter. Då fanns det bara ett att göra.
Jag åt en halv Yankee-bar, typ som Japp, för att få en snabb sockerhöjning och följde efter med ett Njalla-bröd (tunt mjukt tunnbröd) med pålägg för att få lite långsammade sockerpåslag (snabbare än godis i alla fall).

Då mådde jag bättre och kunde gå till gymmet.

Så nu ska vi se hur vikt, midja och blodketoner påverkas.
Överraskad i morse mätte jag ketonerna som låg på 0,5mmol/L, vilket är precis på gränsen för ketos, vikten hade gått upp 3 hekto och midjan 1 cm.

Så det ska bli spännande imorgon. Jag vet att vikten brukar öka 3 dagar efter kolhydratätande, så toppvikten förväntar jag mig på onsdag och TROR att den ska börja gå ner igen på torsdag, men ketonerna är nästan mest intressanta.

Oftast har jag lördag som mysigare dag med extra ost och chark för att sedan strypa kolhydraterna igen på söndag. För att komma tillbaka i optimal ketos igen efter en sockertopp brukar jag försöka äta så mycket som möjligt av riktig mat och fett, allt för att undvika sockersug.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.