icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
19 februari 2019 15:50
3

Omstart

Omstart.....ja det är inte första gången jag försöker gå ner i vikt och säkert ej sista. Jag är hopplöst förälskad i god mat. Kakor kan jag vara utan och i godisväg är det mest ostbågar och lakrits som lockar. Är i en sån fas så jag är så trött att se alla kläder som hänger utan att jag kan ha dem. Jag vill göra en förändring och har googlat runt vad jag ska prova och kommit fram till att matdagboken verkar vara bland den bästa sajten. Ska börja med gratisversionen för att se om jag kommer att orka hålla på att fylla i. OM det funkar ska jag uppgradera. Men jag känner mej själv; jag tröttnar ganska snabbt på att fylla i. Viktväktarna har jag lyckats med förr men tycker det är dyrt och omständigt att åka på möten. Egentligen vet jag inte hur jag ska kunna hålla motivationen uppe. Hoppas kunna göra det genom att skriva och läsa andras inlägg. Idag har jag i alla fall vägt mej. Letade fram vågen ur gömmorna och dammade av den. Ställde mej på den med fasa i blicken och den visade.....ingenting. Batteriet var slut. Men jag hittade ett i städskrubben så det är nog meningen att jag ska försöka. Den visade 87,4 kg. Inte jättekul när jag borde ligga närmare 60 med tanke på min längd. Men...jag var först rädd att jag sett fel och att det stod 97,4 (hade inga glasögon på). Men som sagt, hamnade under 90 kg. Det känns som att ge sig ut i en lite båt och se var man hamnar. Kanske kommer jag inte ens ut ur vassen.....Jag är väldigt imponerad av alla som klarar av sin viktminsking via nätet - hatten av!

Gillar

Kommentarer

 • 19 feb 2019 17:42
  gittan52

  Det passar nog inte alla att mäta och väga maten för att sedan fylla i här på MD.
  Kanske kan du hitta något annat som fungerar bättre för dig?

  Ett sätt kan vara att bestämma dig för att inte äta något efter ett visst klockslag, eller dra ner ordentligt på kolhydrater.

  Det kan också vara att ”bara” äta mindre portioner, eller utesluta godis helt, i alla fall ostbågarna wink

  Men som start så tycker jag att det kan vara jättebra att börja skriva i din blogg samt läsa bloggar som intresserar dig.

  Visst kommer du ut ur vassen! Men det kanske tar ett tag att hitta rätt väg. yes

 • 19 feb 2019 18:53
  paloma

  Välkommen tillbaka!

  Det kostar inget att fylla i matdagboken, och du kan som du säger prova ett tag.

  Att begränsa intaget av godis och snacks på vardagar, och mindre portioner har varit framgångsrikt för mig. Jag hade inte orkat fylla i allt varje dag, för det tog för lång tid tyckte jag. 

  Hoppas du hittar ett sätt som passar dig, och fundera på hur gärna du vill gå ner i vikt...för man får avstå en del saker man brukar äta för att lyckas.

  Lycka till🙂👍

 • 22 feb 2019 18:39

  Hej Maire!

  Vet inte riktigt hur jag ska få kontakt med dej men jag är intresserad av att promenera ihop. Hör av dej igen!smiley

  /Eva-Lena

Logga in för att skriva en kommentar.