icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
2 maj 2017 11:58
4

Viktuppgång trots kaloriunderskott

Detta är inte första gången jag går ner i vikt, men första gången jag stöter på ett problem likt detta och jag känner att jag desperat behöver hjälp.

 

Jag startade min viktnedgång för 4 veckor sedan med ett BMI nära 40. De första tre veckorna gick fantastiskt bra, jag gav allt och fick en otrolig kickstart på -11kg. Fjärde veckan var minskningen under ett kilo, men det var under pms, och då jag vanligtvis står helt stilla under den vecka var jag glad att jag faktiskt gick ner i vikt. Sen började det mystiska. Under hela förra veckan gick jag stadigt upp i vikt, några hekton varje dag. Igår när jag skulle väga in mig hade jag gått upp två kilon under en vecka. Idag hade jag gått upp ytterligare ett halvt kilo sen igår och nu känner jag verkligen att jag behöver hjälp.

Mer info:

- Äter ca 1000 kcal om dagen, varierad kost och inga sötsaker eller något extra i den stilen. Äter en gång om dagen då det passar mig. Dricker endast vatten. Förra veckan åt jag exempelvis hemmagjord pizza, potatisgratäng med purjolök och kassler, chili con carne, lax med ägg och majonnäs. Dricker endast vatten.

- Promenerar minst en timme om dagen.

- Sover 8 timmar ostört varje natt.

- Övervägde ett tag om det var fel på vågen, men viktökningen syns på måttbandet också.

 

Jag är medveten om att jag kanske borde äta lite mer, men hursomhelst verkar det helt ologiskt att jag fortsätter att gå upp i vikt varje dag trots min diet. Har någon varit med om något liknande? Tack så mycket på förhand.

Gillar

Kommentarer

 • 2 maj 2017 14:58
  paloma

  Först och främst grattis till din viktminskningyes

  Jag antar att en del du gått ner är i vätska, och den vikten kommer snabbt tillbaka om man äter salt t.ex.

  1 000 kalorier/dag är i mina ögon för lite, och går du då minst en timme om dagen så gör du av med ca 250 kalorier till.Kvar blir då bara 750 kalorier till dina kroppsfunktioner vilket är i princip svält.

  Varför äter du bara 1 000 kalorier?

  För att bibehålla den vikt du har behöver du äta ca 2 700 kalorier, och för att äta så många kalorier du behöver för att hålla den vikt som du behöver vid 62 kg som du valt som målvikt behöver du äta ca 2 100 kalorier.

  Det borde ge en lagom takt på din viktminskning på några kg i månaden, -11 kg varje månad är inte så rimligt och kommer inte att hålla i längden. Det funkar precis som du ser som en kickstart.

  Jag hade lagt mig på mellan 1 800-2 000/ dag till att börja med, och kanske sänkt något efter hand. Men fortsätter du att promenera 1 timme varje dag, och äter mer så kommer det att röra sig neråt på vågen. Kanske inte så fort som du önskar, men mer hållbart och inte så plågsamt.

  Lycka tillsmiley

 • 2 maj 2017 21:31

  JAg håller helt med Paloma du är i svält läge, äter jag för lite går jag sakta upp, var mit problem denna gång inna jag började skriva åt ofta för lite och jag måste dricka minst 2,4 l för att funger och må bra cr 3,2 liter vatten, är dålig på att drick så mäter nu, sen dricker jag kaffe utöver det soppa och sånt räknar jag inte.

  Men är jag det vi är olika, det konstiga är dricker jag så gick jag ner i vikt fuskade jag med drickandet upp i vikt.

 • 2 maj 2017 21:46
  paloma

  Jag går också ner bättre i vikt om jag dricker, men jag dricker inte så mycket som du Afkrut. Det brukar bli ca 7 glas vatten, och det är ca 1,6 liter och sedan dricker jag minst 3 dl smoothiesmiley

 • 2 maj 2017 22:07

  Jag väger lite mer en vad du gör Paloma sen håler jag uppe mit imunförsvar med hälsåkost och lite av det ska ut ur kroppen så behöver se till så det inte blir för koncentrerat då fungerar det inte. Så jag är känsligare på att dricka varma dagar brukar det bli en 4 liter. Men har slutat svetas nu när jag tagit bort alla skadliga ämnen ur maten intresanta problem.

Logga in för att skriva en kommentar.