icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
6 oktober 2015 20:00
7

Men hur????

...bär man sig åt för att banta? Jag kan inte! Är vrålhungrig när jag kommer hem från jobb, och börjar äta... Hur kan ni leva på 1300 kcal och kanske ännu mindre???

Kommentarer

 • 9 oktober 2015 06:56
  Bella50

  Hoppas det funkar 🌹👍

 • 7 oktober 2015 06:41
  Ankan123

  Gå in på kostdoktorn.se där berättar han om en metod som heter LCHF.
  Med den går du ner i vikt och slipper vara hungrig.

  Vänliga hälsningar Ankan

 • 7 oktober 2015 08:33
  Bella50

  Mycket av ätbeteendet sitter i huvudet....och vi äter av massa olika anledningar.

  Det är viktigt att känna sig själv och sina svagheter.....sin hunger/sug.

  Läs på innan du väljer väg, ta små steg och var bestämd .

  LCHF är ingen bantningskur...utan en livsstilsförändring med annat tänk vad gäller mat. Härinne kan du säkert hitta någon modell som passar in i ditt liv. Vi är så olika.

  Börja med att registrera ALLT vad du äter i normala fall...så förstår du snart var dina "fallgropar" finns. 

  Ta bort det som triggar igång ditt ätbeteende ( troligtvis socker...) och se till att du är mätt länge när du ätit.

  Jag har funnit 16:8 med kaloriräkning och underskott. Kör en form av LCHF med en hel del grönsaker varje dag. Äter dock inte pot, ris, pasta ,bröd kakor eller godis.

  dricker lite vin vid valda tillfällen.

  lycka till 🌹👍 

 • 7 oktober 2015 10:39
  gasten

  Det gäller att äta mat som håller en mätt, mycket fibrer och mycket vatten. Jag brukar alltid ha kokta ägg att ta till. Sedan brukar jag göra smoothie med bär och proteinpulver det mättar bra ! Pepp till dig och lycka till !

 • 7 oktober 2015 17:24

  Tusen tack för alla svar och pepp. En tanke är just det att ta reda på vad hungern står för... Men hos mig tror jag också att ta reda på varför jag har så svårt för att vara hungrig. Lchf har jag provat. Var mer mätt- men mådde underligt. Kände väl att det inte är riktigt okey för mig( trots att jag älskar den maten ). Gjorde till slut ett DNA test som visade att det är inget för mig. Mina gener behöver liknande medelhavskost... Och där är jag nu. Men hungrig. Har dock gått ner lite i vikt( sedan måndag). Kanske är det värt plågan. :-)

 • 8 oktober 2015 07:27
  Ankan123

  Hej igen! Hur länge provade du LCHF? Under invänjningsfasen och avtändningen från kolhydratsdrift mår man ganska kass. Det kan hålla i sig några veckor men orkar man igenom blir det hur bra som helst.
  Blev så nyfiken på ditt DNA test där du fick veta vilken kost du skulle äta.
  Vill du berätta mer?
  I så fall... Vem gjorde den? Hur gjorde de det?
  Vänliga hälsningar Ankan

 • 8 oktober 2015 19:41

  Visst är det intressant med DNA test. Min fördelning på kosten  ska vara 50 % kolhydrater     30%  fett    Och 20 % protein. Inte LCHF direkt, samtidigt som jag inte ska äta kött och inte fågel. Men fisk.   Inte nötter heller.   Lite tröstlöst inför LCHF:-(. Mitt DNA test beställde jag via Pharma Light ( googla på adressen ) . Dyrt , men intressant. Det görs via ett saliv test som man skickar in. En tops som man " kör runt i munnen" . Inte så farligt. Fick reda på vilka sjukdomar jag har risk för , lite otäckt, men jag får tänka att det är bra att veta så jag kan vara observant och gå på undersökningar. Detta är frivilligt, om man vill veta. Bra är dock att veta vad jag ska äta och inte. Nu ska jag bara följa det också:-)

  Med vänlig hälsning Hoppet:-)

Logga in för att skriva en kommentar.