icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
17 maj 2010 16:18
2

Nu fattar jag!

Idag föll poletten ned. Det är ju min gamla vapendragare "pollenallergin" som slagit till. Har inte riktigt kunna begripa varför jag varit så trött. Jag menar, festen i lördags var en kontrollerad variant som jag inte hade känningar av igår. Idag har jag haft yrsel och nyser som en galning. Vill helst bara sova. Så, då kan man ju snabbt räkna ut vad som hände med morgonens promenad: INSTÄLLD. Hur som helst. Dagen är ju inte slut ännu men jag har faktiskt en känsla av att ett större mirakel ska inträffa för att den ska genomföras alls idag. Är helt slut och vill bara sova. Barnen pockar på uppmärksamhet och vill ha hjälp med än det ena, än det andra. Mamman morrar lite surt tillbaka och önskar hon fick vara ifred (dåligt samvete följer som ett brev på posten).
Det vackra vädret ute lockar mig inte just nu och det är så synd. Det är ju dessa dagar som jag längtat efter och tänkt att då minsann ska här promeneras! Det är länge sen jag hade så mycket problem med pollenallergi så här tidigt av säsongen som i år. Förra året var jag ju gravid och något form av skydd uppstår då i kroppen och det kan man ju vara lycklig över då många andra krämpor gör sig påminda. Usch vad jag gnäller. Rullgardin ned? Typ!! Det är vid sådana här stunder som jag drömmer om en liten påse med röda läppar och små sockrade godisar som smakar vattenmelon. Är mycket monoton i min godissmak men nöjer mig lätt med en eller två sorter och njuter fullt ut då de en efter en åker in i munnen.
Glöm det! Hur synd jag än tycker om mig själv och hur mycket jag än klagar så blir det varken röda läppar eller melongodisar. Den saken är klar, solklar! Dessutom så går det "fetbort" (som barnen säger) när inte ens promenaden är gjord för dagen.
Nä, det blir till att slicka såren och skärpa till sig. Jag vet också innerst inne att delar av mitt bottenhumör idag grundar sig i att min sambo åkte till Stockholm i morse och inte kommer hem förrän fredag kväll. Tomt i sängen och ingen som jag kan knuffa lite bryskt på när han ligger bredvid mig och snarkar.
Lillgossen har precis somnat in i sin eftermiddagslur. Tror nog att mamman också ska krypa upp i sängen och snusa till en stund. Sen kanske mamman är lite piggare och gladare igen? Kanske går hon på promenad, kanske. Å kanske orkar hon åka till Coop för att fylla den tomt gapande kylen. Kanske...

Kommentarer

  • 17 maj 2010 17:18
    här är en till som sovit 1.5 h idag för trötthet pga pollen!
  • 17 maj 2010 19:08
    Bra att poletten föll ner så du vet vad det beror på, nu behöver du inte använda energin till att fundera på det, nu får du istället använda den till att ta hand om dig och barnen på bästa sätt. Det är inte långt till fredagen. Ha det bra (med eller utan promenad)

Logga in för att skriva en kommentar.