icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
28 maj 2010 08:45
1

Dags att summera månaden

Som jag nu tjatat om den senaste tiden så har ju rutinerna kring motion fallit ordentligt de två senaste veckorna. Det har blivit två promenader/ vecka istället för fem. Jag har ju radat upp en hel del omständigheter och till dessa kan jag nu addera en jobbig förkylning som börjat hos lilleman och spridit sig till resten av familjen samt att jag i tisdags sparkade in tån i spjälsängen. Jag har haft så ont så det är obeskrivligt. Så typiskt också att göra en sån sak när jag har nog ont i mina leder.
Matmässigt håller vi oss på mattan fortsättnignsvis och trots att månaden börjar gå mot sitt slut så har vi inga planer på att sluta leva som vi nu gör. I går när vi var ute och promenerade frågade sambon mig vad jag mest ville äta om jag fick? Han frågade om kladdkaka och dyl. Men icke! Smågodis är min last och rödvin!!! Men helgen får passera utan detta för trots inaktivitet så är vågen god mot oss.
Jag kan summera en total minskning på 3,5kg sen 26 april och sambon som började den 3maj på allvar kan känna sig stolt över en minskning på nästan sju kilo och -5 cm i midjan. Han upplever ett nytt liv på många sätt. Han är piggare överlag och dessutom så känner han att jobbet blivit enklare att utföra. Han jobbar i stadens stora pappersfabrik och detta innebär varma, fuktiga miljöer och trånga utrymmen. Detta jobb utförs i varma, brandsäkra kläder fullastade med verktyg och dyl. Klart att vikten har en betydelse. Vi är så nöjda och glada. Jag har 5,5kilo kvar till mål och han har ca 5kilo också. Vi kommer framöver att vara totalt strikt på veckorna och ha en "ätardag" exempelvis på lördagar då vi kan äta något extra eller få det där goda vinglaset, mMen för övrigt blir det GI fortsättningsvis. Dessa lördagar börjar först nästa helg för vi är ännu inne i Maj månad, den månad som vi bestämt oss för att vara strikta under.
Det vackra vädret och skönare temperaturer har också börjat återkomma. Då kommer även lust och ork tillbaks för min del. Jag är så grymt väderberoende. De som säger att dagar med dåligt väder är perfekt för städning och jobb kan jag inte hålla med. Jag vill inte göra någonting då, men om solen skiner då blir det fart på kvinnan! Hoppas på många sådana dagar framöver och att vi också får vara friska.
Ha en bra dag alla glada!

Kommentarer

  • 28 maj 2010 19:37
    Grattis till era fina resultat, ni är duktiga båda två. Vilken otur med förkylning och den onda tån, men det är som tur är övergående. Ha en riktigt trevlig helg. Kram

Logga in för att skriva en kommentar.