icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

tikamaxs blogg

74 kg 62 kg 755
4 maj 2019 06:57
5

TJOCKIS! Blä....

Började viktminskning från 75-76 kilo i början av april. Ville inte så gärna väga mig och då jag har vågen placerad så att jag kan se mig själv i profil i badrumsfönstret, var som en SKRÄCKFILM med "en gammal kärring" med stor mage som hon var gravid och nedsjunken hållning för att ytterligare förstärka bilden av en TANT och ångesten och depressionen tog överhand och jag köpte flera wienerbröd, flera semlor, för att trösta mig och det hela blev bara värre.

Försökte banta på eget initiativ med idéer om lågkalori mat som inte gav direkt något resultat och jag blev ledsen och tröstade mig igen med wienerbröd och semlor och lade till chokladpudding med vispgrädde "för att jag var så ledsen" och den "smällfeta kärringen" stirrade tillbaka på mig i badrumsfönstret de få gånger jag vågade väga mig.

Såg på TV Draknästet från U.S.A där man investerade i en KETO-diet. Tänkte att om drakarna investerar - måste det fungera. Så jag sökte efter den och då jag fann den tog det fortfarande 3 månader innan jag slog till.

Har nu kört den sedan  7 april 2019. Gått ned 5 kilo.Jag kan inte säga att jag inte saknar mina wienerbröd och semlor och andra desserter med massvis av socker, men jag är idag observant på kosten på ett annat sätt än tidigare och jag bara älskar när 1 kg försvunnit! Mitt mål är 60 kg och jag hoppas jag när det i början av juni.

 

WISH ME LUCK!

TIKAMAX

Gillar

Kommentarer

 • 4 maj 2019 07:34
  gittan52

  "Bantning" ger nog sällan ett långsiktigt resultat om man sedan återgår till gamla ovanor.

  Att istället bli mer observant på kosten, som du skriver, är bästa receptet. Ju mer observant vi blir, desto lättare är det förhoppningsvis att behålla den nya vikten sedan.

  Under tiden kan det också vara bra att läsa på och få tips om hur vi kan hantera bakslagen när de kommer.

  Lycka till med din fortsatta viktminskning!  yes

 • 4 maj 2019 08:35

  Tack Gittan 52! Jag har en del kläder i min garderob som jag inte kunnat komma i på flera år. Men nu när jag börjat "krympa" ser jag "ljuset -i-tunneln".. ha ha.

  Så kläderna är också en inspiration att gå ned i vikt. Varit bortbjuden och haft "ful kläder" som passat min ännu fulare kropp och verkligen haft en "tant-varning" över mig. På något sätt lyssnar inte folk på en gammal tjock kärring, ja om hon heter Frau Merkel och är förbundskansler i Tyskland,  då möjligtvis. Jag tänker mig inget bakslag. Jag lider ibland av våldsam hunger som jag "nästan skulle kunna mörda en konditor" för att få en KALORIK BAKELSE nu DIREKT för, men så tänker jag att jag har smakat en sådan så många tidigare, den stannar i gommen någon sekund/tugga och då kommer jag på att det inte är värt att ta den för att stilla min kropps "ouppfostrade sätt" att tigga till sig mat.  Nä, nu är det inte MAGEN som bestämmer utan nu har HJÄRNAN tagit över makten.

   

  Kram

  Tikamaxlaugh

  Senast uppdaterad 5 maj 2019 10:35

 • 4 maj 2019 11:33
  Bella50

  Grattis och lycka till.

  Små steg är också steg 😄👏👏

 • 5 maj 2019 09:23
  Dharma58

  Bar jobbat! Det där sockersuget är ett elände.... det borde gå över.... men det sitter i huvudet.... Du har jobbat på bra och är på god väg att snart se dig själv i spegeln, den personen som du gillar.... jag börjar se en skymt av den personen jag är i spegeln igen och det gör mig glad.... kram

 • 5 maj 2019 10:19

  Dharma58, TACK för uppmuntran. Hoppas att vi båda snart kan se de " SLANKA SNYGGINGAR" (ha ha) vi var en gång.... Det gör mig OCKSÅ GLAD! (Även om det känns som minst "100 år" sedan jag tyckte om mig själv!).

  Sjunger i en "ROCK-KÖR" men har inte varit därpå ett par månader då, när jag skulle "tränga mig fram" mellan alla TUNNISARNA, stötte emot med min mage och kolosala RUMPA, så iställer för att ta ett-steg åt sidan för att släppa fram mig, fick de ta 2-STEG!!! uhhh URK jättehemskt...

   

  TIKAMAX

Logga in för att skriva en kommentar.