icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Fijos blogg

80 kg 60 kg 3165
22 juli 2019 22:02
4

Aktivitetsarmband

Det är så himla roligt med aktivetsarmband. Nu under typ 4 veckors tid har ja gått runt 1,5 mil per dag 😁 väldigt många steg. Samt simmar och rör på mig mer i allmänhet. Så man ser klara förändringar på kroppen vilket är toppen :) aktivitetsarmvandet är väldigt bra då man kan ställa stillasittandealarm. Då går man upp och rör på sig, jag tar oftast en promenad. Kan verkligen rekommendera till er som har funderat på ett :) man kan också följa sin puls också om man är intresserad av det. Dock har jag mycket ångest och oro i kroppen från och till. Jobbigt och energikrävande. Jag försöker att balansera kost och motion samtidigt som jag inte vill komma in i någon typ av ätstörningsträsk som jag varit i förut. Jag får alltid någon form av besatthet när jag väl börjar lägga om min livstil. Nu har jag ändå hållt på i typ 2 månader. Gått ner 2 klädstorlekar och känner mig peppad. Men för mig är det aldrig helt lätt. Det handlar alltid om att försöka hamna i en balans där jag inte behöver känna dåligt samvete om jag faktist inte går 24 000 steg per dag. Att jag får ta en glass på lördagen utan att behöva känna "att allt är förstört" min favoritglass har ett kaloriinehpll på 239 kchl. 1 gång i veckan är det okej. 

Gillar

Kommentarer

 • 22 jul 2019 23:09
  paloma

  Jag använder en aktivitetsmätare som jag kan ha både i fickan, armen eller i halsband, och jag har satt som mål att gå ca 10 000 steg/dag. Det blir 3 650 000 steg/år, det är rätt mycket tycker jag. Blir det mer är det bara bonus🙂

  Jag tycker det går bättre att hålla vikten om man får äta något extra på helgen, annars går man och längtar och tänker på allt man inte får äta och faller ändå. Bättre att planera och njuta utan dåligt samvete.

  Hoppas du kan hitta balans i din vardag.

 • 23 jul 2019 12:15
  gittan52

  Det där med balansen är inte lätt.

  Att känna att vi duger som vi är, oavsett antal steg, resultat på vågen etc är något som det kan ta ett helt liv att lära sig. Jag tror jag är där och jag fyller 67 år om 1,5 månad heart

 • 23 jul 2019 19:56

  Tack paloma och Gittan52! Det är verkligen svårt att finna balans men de kommer väll 😊

 • 23 jul 2019 21:05

  Jag har också ett aktivitetsarmband, men av modell billigt. Bästs med mitt tycker jag är klockan( länge sen jag hade armbandsklocka), stegräknare och att jag kan se vem som ringer/skickar SMS så jag inte behöver gräva fram mobilen i onödan.

Logga in för att skriva en kommentar.