icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Zucchinipasta med blomkålsbolognese

0 röster
1 st
20 min
Skriv ut

En härlig kopia på spagetthi bolognese, vegetariskt och gott!

Energifördelning per portion
  • 299 kcal

    Kalorier

  • 14 gram

    Fett

  • 12 gram

    Protein

  • 27 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Gör iordning blomkålsriset genom att mixa eller riva blomkålen med ett rivjärn.
  2. Stek lök och blomkålsris gyllenbrunt i oljan i en gryta. Rör i tomatpurén och pressa i vitlöken.
  3. Tillsätt krossade tomater, soja, vatten och buljongtärningen.
  4. Krydda med oregano, svartpeppar och salt.
  5. Gör i ordning zucchinipastan, använd en potatisskalare, rivjärn eller en spiralizer. Kok upp vatten och salta. Sänk ner zucchinistrimlorna i det kokande vattnet, låt koka ca 1 minut.
  6. Riv morötterna och rör ned dem tillsammans mandeln i grytan och låt sjuda i ca 5 minuter, smaka av kryddningen.
  7. Servera!
Serveringstips

Strö över riven parmesan, mycket gott!

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 13 juli 2020 13:20

    Det här ser jättegott ut.

    Ska mandeln vara hel, i bitar eller som mjöl? Det kanske är en smaksak, men det finns säkert en tanke, och den tanken kan ju vara att få något gott att bita i? Jag ser att det är valnötter på bilden och antar att man kan byta ut sötmandeln mot det?

    Jag återkommer med betyg när vi har provat.

    Mait