icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Vitlöksräkor med rostat blomkålsmos

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Vitlöksräkor serverade tillsammans med rostat blomkålsmos och grönsallat.

Energifördelning per portion
  • 321 kcal

    Kalorier

  • 19 gram

    Fett

  • 26 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Starta upp ugnen på 200 grader. Dela blomkålen i bitar och lägg på en plåt. Ringla över 2 msk olivolja och pressa över 1 vitlöksklyfta. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skär upp tomat och romansallat och lägg i en skål bredvid. Skala och skiva resterande vitlöksklyftor och fräs dem lätt i kokosoljan i en stor stekpanna.
  3. Lägg ner räkorna och stek dem hastigt under omrörning. Krydda med paprikapulver.
  4. Ta ut blomkålen och mixa den med smör till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera blomkålsmoset tillsammans med räkor och grönsallat. Smaklig måltid!
Variationstips

Räkorna går bra att byta ut mot en bit lax.

Serveringstips

Servera gärna med en klick limesås.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.