icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Vegetarisk färssoppa

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

En vegetarisk färssoppa med mycket grönsaker. 

Energifördelning per portion
  • 383 kcal

    Kalorier

  • 18 gram

    Fett

  • 23 gram

    Protein

  • 27 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Finhacka gul lök och stek tillsammans med pressad vitlök i olivolja tills den blir lite mjuk.
  2. Tillsätt därefter grovriven morot och finhackad selleri. Stek ytterligare några minuter.
  3. Vänd ner färsen och låt steka till den får lite färg. Krydda med salt, sambal och tomatpuré.
  4. Hacka paprikan fint och häll ner i färsen. Fräs någon minut.
  5. Skala potatisen och skiva tunt. Tillsätt denna samt krossade tomater, vatten, paprikapulver, oregano och spiskummin. Låt soppan puttra ca 25 minuter, känn efter med en sticka så att potatisen är färdig.
Variationstips

Färsen kan byta ut mot olika vegetariska alternativ, eller något form av animalisk färs om du föredrar det. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.