icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Vegetarisk auberginegratäng med mozzarella och spenat

0 röster
0 st
60 min
Skriv ut

Supergod vegetarisk vardagsgratäng med aubergine, mozzarella, tomatsås spenat. 

Energifördelning per portion
  • 420 kcal

    Kalorier

  • 28 gram

    Fett

  • 24 gram

    Protein

  • 13 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skiva auberginerna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt och strö över saltet. Låt stå 40 minuter så att vätskan dras ur. Torka därefter av skivorna med hushållspapper. Ringla över olivolja och ställ in plåten ca 15 minuter i 200 graders ugn.
  2. Finhacka löken och fräs i olivolja tillsammans med pressad vitlök tills löken blir genomskinlig. Tillsätt därefter de krossade tomaterna, vinäger och oregano. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i ca 15 minuter. Hacka basilikabladen och tillsätt dessa. Rör runt och ta plattan från värmen.
  3. Stek spenatbladen som hastigast i en stekpanna med olivolja.
  4. Varva aubergine, tomatsås, skivad mozzarella, spenat och parmesan i en ugnssäker form. Avsluta med ett lager tomatsås och toppa med riven parmesan. Gratinera i ugn ca 20 minuter.
Variationstips

Den färska spenaten kan bytas ut mot fryst. Tina då spenaten och pressa ur all vätska innan den tillsätts i gratängen. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.