icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Världens bästa sallad

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

Smakrik och mättande sallad med blomkål, potatis, pesto och bacon. Använd gärna små potatisar typ delikatess- eller nypotatis när det erbjuds. 

Energifördelning per portion
  • 556 kcal

    Kalorier

  • 32 gram

    Fett

  • 18 gram

    Protein

  • 39 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Halvera eller klyfta potatisarna, beroende på hur stora de är. Dela blomkålen i lika stora buketter som potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Blanda runt och ställ in i ugn ca 20 minuter.
  3. Dela broccolin i mindre buketter och skär stjälken i bitar. Ta ut plåten med potatis och blomkål och tillsätt broccolin. Sätt in och låt bakas ytterligare 5 minuter i ugnen. Låt därefter grönsakerna svalna något.
  4. Häll peston över grönsakerna och blanda väl. Tillsätt därefter coctailtomater, klyftade kronärtskockshjärtan och oliver.
  5. Vänd ner ruccolasallad precis innan servering. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över knaperstekt, tärnat bacon.
  6. Klart att servera!
Variationstips

Det går bra att variera mängden potatis och grönsaker efter vald diet. 

Serveringstips

Passar bra till alla proteinkällor.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.