icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Ugnsgratinerade färsbiffar med grönsaker och tomatsås

0 röster
0 st
50 min
Skriv ut

En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen. Kryddiga färsbiffar som toppas med potatis, grönsaker och en tomatsås. Perfekt vardagsrätt!

Energifördelning per portion
  • 418 kcal

    Kalorier

  • 27 gram

    Fett

  • 25 gram

    Protein

  • 17 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Lägg färsen i en bunke. Finhacka en gul lök samt en halv kruka oregano. Blanda ner i färsen. Tillsätt pressas vitlök, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, salt och peppar. Blanda väl. Forma till 12 små biffar. Lägg dessa i botten på en ugnssäker form.
  2. Skiva potatisen och stek någon minut på varje sida i smör. Fördela därefter potatisen ovanpå biffarna.
  3. Strimla paprikan och skär löken i grova bitar. Stek i smör någon minut och häll sedan grönsakerna över potatisen.
  4. Skiva auberginen och stek i smör på båda sidor. Fördela auberginen ovanpå paprika/lök-blandningen.
  5. Skiva tomaten och lägg denna ovanpå auberginerna.
  6. Koka upp 4 dl vatten. Tillsätt tomatpuré samt paprikapulver, spiskummin, en halv kruka finhackad oregano samt en nypa salt.
  7. Ställ in i 225 graders ugn i ca 30 minuter.
Serveringstips

Med bröd, ris alternativt blomkålsris. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.