icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ugnsbakad lax med syrlig färskpotatissallad

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

En fräsch sommarrätt med lax och citronsmakande potatissallad. 

Energifördelning per portion
  • 490 kcal

    Kalorier

  • 29 gram

    Fett

  • 31 gram

    Protein

  • 22 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg laxen på en bakpappersklädd ugnsplåt med skinnsidan neråt. Salta och peppra. Sätt en termometer i den tjockaste delen av laxen. Laxen är klar när den har en innertemp mellan 50-55 grader.
  2. Skiva den kokta potatisen och lägg i en skål.
  3. Blanda ihop gräddfil, crème fraiche, dill, gräslök och finrivet skal från citronen. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Vänd ner såsen över potatisen och blanda väl. Servera tillsammmans med laxen.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.