Ugnsbakad lax med hollandaisesås
Bli plusmedlem idag!
-
3000 näringsberäknade recept
-
Gå ner i vikt i egen takt
-
Personlig rådgivning
-
Färdiga kostscheman
Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl
BeställPLUS-medlemskap från 39:- / månad.
Gör så här
- Lägg laxfileérna i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Ställ in i 175 graders ugn ca 15-20 minuter.
- Dela blomkålen i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Känn efter med en sticka så de är klara.
- Lägg äggulorna i en mixkanna. Vispa till de släta och tjocknat något.
- Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tag därefter från värmen. Häll försiktigt ner lite i taget bland äggulorna, samtidigt som du vispar, efter samma princip som när du gör majonnäs. Se upp så att den bruna bottensatsen i smöret inte följer med.
- Smaka av såsen med citronsaft, salt och svartpeppar.
- Stek sparrisen i oljan. Krydda med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med kokt blomkål, lax och hollandaisesås.
Näringsvärden baserat på en portion
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden.
Bli medlem
Energifördelning
Fett
Kalorier
Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler
Logga in för att skriva en kommentar.
Kommentarer
-
16 oktober 2023 20:46Johan
En av mina favoriter denna!