icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ugnsbakad lax med hollandaisesås

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Ugnsbakad lax som serveras med en citronsmakande smörsås. 

Energifördelning per portion
  • 709 kcal

    Kalorier

  • 61 gram

    Fett

  • 32 gram

    Protein

  • 6 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Lägg laxfileérna i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Ställ in i 175 graders ugn ca 15-20 minuter.
  2. Dela blomkålen i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Känn efter med en sticka så de är klara.
  3. Lägg äggulorna i en mixkanna. Vispa till de släta och tjocknat något.
  4. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tag därefter från värmen. Häll försiktigt ner lite i taget bland äggulorna, samtidigt som du vispar, efter samma princip som när du gör majonnäs. Se upp så att den bruna bottensatsen i smöret inte följer med.
  5. Smaka av såsen med citronsaft, salt och svartpeppar.
  6. Stek sparrisen i oljan. Krydda med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med kokt blomkål, lax och hollandaisesås.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.